Suriyeli ihtiyaç sahipleri için 'Sevgi mağazası'

Kızılay, Suriyeli ihtiyaç sahipleri için “Sevgi Mağazası” açtı

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli ihtiyaç sahipleri için 'Sevgi mağazası'

Sonhaberler | Haber Merkezi

Halep’ten tahliye edilerek İdlib’de hayatını sürdüren Suriyelilere yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Suriye’nin İdlib şehrinde iki ayrı noktada oluşturulan üç Kızılay Sevgi Mağazası Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Türkiye’deki hayırseverlerin bağışladığı giyim ve hijyen malzemeleriyle İdlib’te Kızılay Sevgi Mağazaları açıldı. Kızılay Sevgi Mağazalarının açılışını Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç yaptı. İhtiyacı olduğu belirlenen Suriyelilere Kızılay Kart verildi. Verilen Kızılay Kartlara yapılan puan yüklemesi sayesinde Suriyeli ihtiyaç sahipleri modern mağaza görümündeki Kızılay Sevgi Mağazaları’nda beğendikleri kıyafetleri deneyerek alabiliyor.

Hıristiyanlar da giydirildi

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İdlib'de iki adet Kızılay Sevgi Mağazası açtık. İdlib’deki Kızılay Sevgi Mağazaları’nda önceden sosyal araştırması yapılan Suriyeli ailelere verilen puan yüklemesi yapılmış Kızılay Kartlarla istenilen giysi alınabiliyor. İdlib Hıristiyan cemaatine de yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Onların işi daha zor. İdlib’in sayıca az kalmış Hıristiyan topluluğunu Kızılay Sevgi Mağazası’na davet edip giydirdik. Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye, Kızılay'a ve yardımseverlere çok teşekkür ettiler” dedi.

Soba ve yakıt yardımı yapıldı

Hayırseverlerin bağışlarıyla alınan gaz sobası ve yakıtları ise Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç eşliğinde, Halep’ten kaçarak İdlib’e bağlı Hatay sınırındaki Atme kasabasındaki kamplarda kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Suriyeli ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Sobaları ve yakıtları alan Suriyelilerin yüzlerinin güldüğünü aktaran Genel Başkan Kınık, yardımların devam edeceğini belirtti.

Yorumlar