Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da düzenlenen “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Kayıt Güncellemesi” konulu toplantıya katıldı. Burada konuşan Başkan Gürkan, “Nerede bir mazlum millet varsa, nerede zulme uğrayan...

Google Haberlere Abone ol
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da düzenlenen “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Kayıt Güncellemesi” konulu toplantıya katıldı. Burada konuşan Başkan Gürkan, “Nerede bir mazlum millet varsa, nerede zulme uğrayan insanlar varsa Türkiye onların yardımına hep koşmuştur” dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne destek olmak amacıyla düzenlediği “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Kayıt Güncellemesi” konulu tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da bulunan Suriyelilere dikkat çekerek, “Hicret hadisesini biliyorsunuz. Ensar ve Muhacirler. Sizler Muhacirsiniz, bizler ise Ensarlık yani ev sahipliği görevimizi yapacağız. Tabi zaman içerisinde burada yaşadığımız hadiselerde sizin açınızdan olumsuz sonuçlarla da karşılaşabilirsiniz. Bunlar münferit hadiselerdir. Bunu genele teşmil etmek doğru değildir. Bu anlamda milletimiz, İslam ümmetinin hep bayraktarlığını yapmıştır. Dünya coğrafyası içerisinde nerede bir mazlum millet var, nerede zulme uğrayan insanlar var, nerede bir din kardeşimiz varsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükumeti olarak onların yardımına hep koşmuşuzdur. Bunun en önemli ve temel göstergesi de milli gelirlerimizde bu tür sosyal anlamdaki ayrılan pay, dünya da birinciyiz. Yani dünyada en fazla yardım yapan ülke Türkiye’dir. Bu anlamda da İslam dünyası olarak ve İslam ümmeti olarak birlik ve beraberliğimizi daima muhafaza etmemiz lazım. Tüm canilikler, tüm öldürmeler, tüm katliam işlemleri İslam dünyasında gerçekleşiyor. Çok ilginçtir ölen de ‘Allahu Ekber’ diyerek ölüyor, öldüren de ‘Allahu Ekber’ diyerek öldürüyor. Bu arada bizim iyi düşünmemiz ve kendimizi iyi sorgulamamız gerekiyor. Allah’ın indirdiği kitap olan Kur’an-ı Kerim’i doğru anlayıp, doğru yorumlayıp doğru amel edersek, bu tip ifrat ve tefrikalar ve aramızı bozmak isteyen bozgunculara fırsat vermemiş oluruz. Bizim dileğimiz odur ki Suriyeli kardeşlerimiz, Suriye coğrafyasında özgür, hür ve bağımsız ve toprak bütünlüğü içerisinde yaşaması bizim temel dileğimizdir” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Kayıt Güncellemesi” konulu toplantısına devam edildi.

Yorumlar