Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı:

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, FETÖ operasyonlarına değinerek, “Biraz daha yer altına inmiş unsurları, bu işleri yöneten, yönlendiren idarecilere yönelinmesini istiyoruz. Sıradan insanlar artık bu işin hedefi olmaktan çıkartılmalı....

Google Haberlere Abone ol
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı:

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, FETÖ operasyonlarına değinerek, “Biraz daha yer altına inmiş unsurları, bu işleri yöneten, yönlendiren idarecilere yönelinmesini istiyoruz. Sıradan insanlar artık bu işin hedefi olmaktan çıkartılmalı. Bu örgütün kadroları var. Örgütten maaş alıyorlar. Onların peşine düşelim, onlara nefes aldırmayalım” dedi.

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarında Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kitaplarını imzaladı. Kitap fuarında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avcı, Türkiye’de yaşanmış sorunlara bakarak önümüzdeki süreçte önümüze çıkacak olan halen devam eden gerek radikal-İslami gruplar, gerek cemaat olayının daha temiz hale getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu ülke önümüzdeki dönemde mevcut olayları çözme doğrultusunda iyi bir ivme kazanabilmesi için yapması gerekenleri kısa bir formüle ederek bu formülle dünyada yaşanmış örneklere bakarak, dünyadaki akademisyen ve bilim insanlarının çözümlerine bakarak ‘Erken Uyarı’ kitabını yazdım. Anahtar, aslında önümüzdeki süreçte bütün bu badireleri atlatarak nasıl yaşayabileceğimizin bir formülü. Bunun nasıl yapılabileceğine dair özet bir fikir. Önümüzdeki süreçte bunun tüm belgelerini yayınlamak suretiyle buradaki fikirleri belgelerle destekleyecek şekilde böyle bir şey yapmayı düşünüyorum” dedi.

“15 Temmuz ile birlikte bu örgüt Türk insanının aklından zihninden silindi”

"FETÖ Türkiye için halen bir tehdit unsuru olmaya devam ediyor mu?" sorusuna Avcı, “Çok mesafe alındı, ciddi etkinlikleri kırıldı. Ama daha önemlisi 15 Temmuz ile birlikte bu örgüt Türk insanının aklından zihninden silindi. Bu örgüt artık kutsal bir örgüt olmaktan Türkiye’ye faydası olan bir örgüt olmaktan çıktı zarar veren bir örgüt olduğu görüldü. Bu bence en önemli şey. Alınan tüm tedbirlerden yapılan tüm soruşturmalardan çok daha önemli. Çünkü toplumu kaybettim mi her şeyi kaybedersiniz” diye cevap verdi.

“Sıradan insanlar artık bu işin hedefi olmaktan çıkartılmalı”

Avcı, "FETÖ’nün devletin tüm kademeleri temizlendi diyebilir miyiz?" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

“Kademelerin temizlenmesi mümkün olmayabilir ama etkinlikleri kırıldı. Ciddi bir temizlik yapıldı. Hatta bu ciddiyet çok ileri gittiği için biz masumları da korkutuyoruz. Bunun daha adil daha vicdanlı olmasını istiyoruz. Elbette ki devlet bu grubu takip edecek bırakmaması lazım ama bu grupta yaşamak için yer altına inecek farklı yol ve sistemler kullanacak. Biz artık sıradan bir devlet memuru anlayışı değil daha profesyonelce daha sofistike, daha basiretle bakabilecek bir istihbarat ve güvenlik mantığı istiyoruz. Şuanda kaba saba yürüyen bu işlerin biraz daha sofistike yürütülmesini, biraz daha yer altına inmiş unsurların, bu işleri yöneten, yönlendiren idarecilere yönelinmesini istiyoruz. Sıradan insanlar artık bu işin hedefi olmaktan çıkartılmalı. Bu örgütün kadroları var. Örgütten maaş alıyorlar. Onların peşine düşelim, onlara nefes aldırmayalım.”

Devam eden süreçle ilgili ise Avcı, ciddi bir mesafe alındığını belirterek, “Sadece kaba bir bakış açısı var. Hukuk çok ince hatlarla adaletin incelikleri uygulanmıyor. Ve bu noktada insanlar küçük suç işlemiştir de büyük cezalarla karşılık görüyorlar. Buradaki adalet ölçüsü tam yerine oturtulursa bu toplumdaki sıkıntılar da biter. Masum insanlar daha erken tahliye olur. Bunun biraz daha yumuşayacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

"FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmuyor" şeklindeki eleştirilerle ilgili sorulara Hanefi Avcı, “Eleştiriler haklı olabilir ama ben bunun çok abartıldığı kanaatindeyim. Yani bu tip örgütler bizim mantığımız gibi çalışmıyor. Onlar kendi mantıklarına göre çalışıyorlar. Bizim çok önem verdiğimiz bir milletvekili bir bakan örgüt için önemli olmayabilir. Bu örgüt kendi kadro mantığına göre bakar. Her siyasi parti içerisine bu örgüt girmeye çalışmış ama çok miktarda bir milletvekilinin FETÖ’cü olduğu kanaatinde değilim. Elbette siyasi partide varlar ama çok abartılmış yüzlerce insanın FETÖ’cü olacağını zannetmiyorum" diye cevap verdi.

Kitap fuarına katılanlarla söyleşi yapan Avcı’ya günün anısına Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz fincan takımı hediye etti.

Yorumlar