Aslanapa’da 51 çiftçiye Macar fiği tohumu dağıtıldı

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 51 çiftçiye toplam 6 bin 250 kilogram Macar fiği tohumu dağıtıldı.Aslanapa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü hizmet binasının bahçesinde,...

Google Haberlere Abone ol
Aslanapa’da  51 çiftçiye Macar fiği tohumu dağıtıldı

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 51 çiftçiye toplam 6 bin 250 kilogram Macar fiği tohumu dağıtıldı.

Aslanapa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü hizmet binasının bahçesinde, Macar fiği tohumu dağıtımı için düzenlenen törene Aslanapa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tacettin Işık katıldı. Törende bir konuşma yapan Işık, “İl Özel İdaresi destekli proje ile, yem bitkisi ekimini geliştirerek kaba yem üretiminin artırmak amaçlanmış olup, tohumlarını alan çiftçilerimizin ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum. Tarım çalışmalarının desteklenmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında, 51 çiftçimize 6 bin 250 kilogram fiğ tohumu dağıttık.Dağıtım esnasında, fiğ ekimi hakkında çiftçilerimize bilgilendirme yaptık’’ ifadelerini kullandı. (YD - EFE)

Yorumlar