YPG, Rakka'daki Araplara zulmetmeye başladı, aşiret lideri kaçırıldı

DEAŞ bahanesiyle Suriye'nin Arap şehri Rakka kentine ABD öncülüğünde giren YPG, beklendiği gibi zulüm yapmaya başladı. Örgüt en büyük Arap aşiretlerinden birinin liderini kaçırdı. Arap liderin nereye götürüldüğü ise bilinmiyor. YPG'nin Arap şehri Rakka'ya girmesi halinde şehrin demografik yapısıyla oynayacağı ve tamamı Araplardan oluşan şehirde zulüm yapacağı daha önce de dillendirilmişti.

Google Haberlere Abone ol
YPG, Rakka'daki Araplara zulmetmeye başladı, aşiret lideri kaçırıldı

Terör örgütü PYD’nin silahlı kanadı YPG, Rakka’da bir Arap aşireti liderini tutukladı. Yerel kaynaklar, terör örgütü YPG’nin 24 Haziran tarihinde Elbuhamis Arap aşireti lideri Hüseyin Muhammed el-Raşid’i tutukladığını ve el-Raşid'in akıbetinin hala meçhul olduğunu açıkladı.

Kaynaklar, terör örgütü YPG’nin Elbuhamis Arap aşireti lideri Hüseyin Muhammed el-Raşid’e baskı yapıp, aşiret mensubu gençleri SDG bünyesinde DEAŞ’e karşı Rakka operasyonuna dahil etmek için kaçırdığını belirtti.

Öte yandan Elbuhamis aşireti önderleri, bölgede Arap-Kürt savaşı yaşanmaması adına YPG’yi liderlerini serbest bırakması için uyardı.

ypg

Yorumlar