Yine pazar yerini vurdular, 10 sivil öldü

Suriye ordusunun sivil yerleşim birimlerine yönelik bombardımanları ateşkese rağmen devam ediyor, son olarak bir kez daha Halep'te pazar yeri vuruldu, 10 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Yine pazar yerini vurdular, 10 sivil öldü
Suriye ordusuna ait savaş uçağı Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Sahur semtinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısı sonucu 10 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'te sivil savunma yetkililerine göre, Suriyeordusuna ait bir savaş uçağının Halep'in doğusundaki muhaliflerin kontrolünde olan Sahur semtindeki pazar yerine saldırdı.
Bombardımanın ardından çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 10 sivilin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı ifade edilirken yaralıların ambulanslarla bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı dile getirildi.

Saldırı bölgesinde büyük maddi hasarın meydana geldiğini aktaran yetkililer, savaş uçaklarının kentin farklı bölgelerine de saldırdığını iletti. 

Rus savaş uçağı, dün, kentin Tarik el Bab semtine düzenlediği hava saldırısında 12 kişi hayatını yitirmiş, 22 kişi de yaralanmıştı.

Esed güçleri daha önce Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere Scud füzesiyle, ardından helikopterlerden atılan varil ve vakum bombalarıyla kente saldırmış, saldırılar nedeniyle yüz binlerce sivil evlerini terk ederek güvenli bölgeye göç etmek zorunda kaldı. Kent merkezinde rejimin yoğun hava saldırıları sebebiyle birçok semte kimse kalmazken rejim yönetim karşıtlarının olduğu bölgelere elektrik ve su vermiyor. Hava bombardımanı nedeniyle kent içindeki yollar ise kullanmaz halde olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar