Yalan üstüne yalan: PYD Menbiç'ten çekilmiyor

ABD'nin Türkiye'nin tepkisini dindirmek için şu ana kadar Suriye'deki PYD konusunda söylediği yalanlara bir yenisi daha eklendi. Amerikan yönetimi, Menbiç'in çekileceğini açıkladı; ancak sahadan gelen bilgiler tam tersini söylüyor

Google Haberlere Abone ol
Yalan üstüne yalan: PYD Menbiç'ten çekilmiyor
Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Münbiç’ten çekileceğini üçüncü kez açıkladı. Ancak yerel kaynaklar, Münbiç’te yakılan tapu ve nüfus kayıtlarıyla kurulan çekilme oyununu ortaya koydu. Son 4 aylık süreçte 3 mahalleye PYD’nin sözde kantonu Kamışlı’dan 230 aile getirildiği öğrenildi. Örgüt, bölgede eğitim, vergi, yerel idare ve demografik dizayn konusunda her geçen gün etkisini artırıyor.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Brett McGurk, PYD'nin Münbiç'ten çekildiğini açıkladı. Son açıklama ABD'nin 'PYD çekiliyor' yönünde yaptığı üçüncü açıklama olurken, Yeni Şafak'ın Münbiç'te bulunan kaynaklardan edindiği bilgiler McGurk'u yalanlıyor. PYD'nin Münbiç'e ilk girdiği dönemde yakılan nüfus ve tapu kayıtları çekilme oyununun en önemli unsuru olarak dikkat çekti.

Münbiç'e son 4 aylık süreçte 3 mahalleye PYD'nin sözde kantonu Kamışlı'dan 230 aile getirildi. Münbiç sakinleri, DAEŞ sonrası ilçeye yerleşen bu ailelerin tamamının PYD milislerinin aileleri olduğunu belirterek, kendilerine ilçe nüfus kaydı çıkardığı ve savaş sebebi ile göçmen zorunda kalanların evlerine yerleştirildikleri bilgisini veriyor. Hadavna, Cezire yolu ve Doğu Mahallesi PYD'nin Münbiç'te yerleştiği 3 ana mahalle özelliği taşırken Esed yönetimi bu bölgelere yerleşen PYD'lilere sahte kimlik düzenleyerek Münbiçli statüsü kazandırıyor.Öte yandan ABD'li temsilci McGurk'un, PYD'nin tüm yönetimi Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) devredeceği açıklamasına rağmen Suriye'de bu isimle herhangi bir müstakil yapı bulunmuyor. PYD'nin atadığı isimlerden müteşekkil paravan örgütün herhangi bir merkezi ve faaliyetinin bulunmaması da dikkat çekiyor. Ayn-el Arap'tan yönetilen SDG, ABD-PYD işbirliği ile terör örgütünün isgallerini meşrulaştırma adına üretilmiş hayali bir iddiadan ibaret. Yerel kaynaklar, PYD'nin hiçbir biçimde Münbiç' terk etmediğini, tam tersi olarak eğitim, vergi, yerel idare ve demografik dizayn konusunda her geçen gün etkisini artırdığını vurguluyor.

ABD ile birlikte 'çekilme' oyunu oynayan PYD, tam tersine Münbiç-El Bab hattına işgale başladı. El Bab yönünde ilerleyişini sürdüren PKK/PYD Arime bölgesindeki Barsaya, Bugaz, Ulaşlı, Gandirliye, Sapveren, Kanlikuyu ve Kavuklu köyünü DEAŞ'tan teslim aldı.

YİNE AYNI YALANLAR

ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Amerikan yönetiminin daha önce yaptığı açıklamalardan farklı olarak, terör örgütü PYD/PKK militanlarının Münbiç'te bulunduğunu kabul etti. McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batı yakasında yer alan Münbiç ilçesindeki PYD/PKK varlığına değindi. PYD/PKK militanlarının burada yerel unsurlara “eğitim" verdiğini iddia eden McGurk, bu işin tamamlanmasından sonra tüm örgüt unsurlarının ilçeden ayrılarak Fırat Nehri'nin doğusuna döneceğini kaydetti. McGurk, PYD/PKK'nın silahlı kanadı YPG tarafından yerel unsurlara verilen eğitimin amacının, DEAŞ'tan kurtarılan ilçede güvenliği sağlamak olduğunu ifade etti. Obama'nın temsilcisi, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) de DEAŞ'ın Rakka'daki karargahını kuşatmak için ilerlemeye devam ettiği mesajını paylaştı. PYD/PKK, Suriye'de haraket alanını genişletmek için SDG adını kullanıyor. SDG çatısı altındaki militanların ve yöneticilerin tamamına yakını PYD/PKK'lılardan oluşuyor. ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda ve Türkiye'ye bildirimlerinde, Münbiç'teki PYD/PKK unsurlarının ilçeden ayrılıp Fırat Nehri'nin doğusuna geçtiğini iddia etmişti.

Yorumlar

ihsan bu abd nin cibilliyeti bozuk malum bunlar İngiliz İspanyol hapsane kaçkınlarının torunları gasp talan sömürü yalan katillik bunların genetiklerinde var