Türkiye PYD'yi, Rusya muhalifleri vuruyor

Suriyeli muhalifler için hayati bir öneme sahip olan Halep'in Azez kasabasındaki muhalifler Rusya tarafından, PYD ise Türkiye tarafından vuruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye PYD'yi, Rusya muhalifleri vuruyor

Suriye'nin kuzeyindeki Halep iline bağlı Azez kasabasını Rusya'nın yardımıyla almaya çalışan PYD güçlerine Türkiye müsaade etmiyor. Muhaliflerin can damarını kesmeye çalışan Rusya, Azez'deki muhalifleri bombalıyor. Azez'in alınmasını istemeyen Türkiye ise PYD mevzilerini bombalıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD'nin Azez bölgesinden hemen geri çekilmesi gerektiğini söylemişti. Türkiye dün ve bugün iki kez aynı bölgedeki PYD, Türkiye tarafından vuruldu.

TÜRKİYE BUGÜN DE VURDU

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçleri tarafından kontrol edilen bölgeye ikinci gün de top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu. İzleme Örgütü, topçu atışı sonucu omurgasını PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne mensup 2 militanın öldüğünü, 7'sinin ise yaralandığını açıkladı.

Reuters, topçu atışının hedefinin Kürt güçlerinin geçtiğimiz günlerde muhaliflerden aldığı Miniğ Hava Üssü ve başkaca mevkiler olduğunu yazdı. Suriye Demokratik Güçleri'nden ise henüz bir doğrulama gelmedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle dün Halep’in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı gücü YPG’nin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı.

RUSYA DA AZEZ'DEKİ MUHALİFLERİ BOMBALIYOR

Rus savaş uçakları Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetiminde bulunan Tel Rıfat ve Azez ilçesindeki bazı yerleşim birimlerini bombaladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Rus savaş uçakları Halep kentinin kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesini bombaladı. Hava saldırısında 7 kişi yaralandı. Yaşları 3 ile 5 olan 2 kız çocuğu Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Durumu ağır olan çocuklardan biri Malatya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Rus jetleri ayrıca Azez ilçesi ile çevresindeki Dikne ve Kafr Haşir köylerini de bombaladı. Azez ilçesindeki medya aktivistlerinden Ebu Seyf, Rus savaş uçaklarının Dikne ve Kafr Haşir köylerinde ılımlı muhaliflerin PYD güçleriyle olan cephe hattını bombaladığını söyledi.

ANGAJMAN KURALLARI GEREĞİ

Öte yandan Başbakan Davutoğlu yaptığı ikinci bir açıklamada, PYD'nin angajman kuralları gereği vurulduğunu söyledi. Davutoğlu, PYD'nin bulunduğu bölgeden Türkiye'ye ateş açıldığını bu nedenle saldırıya misliyle cevap verildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, PYD'nin angajman kuralları gereği vurulduğunu söyledi.

 

Yorumlar