Tel Abyad'da 'Ansızın gelebiliriz' paniği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklindeki açıklamasının ardından Tel Abyad'ı işgal eden PYD'de panik başladı. İlçedeki PYD'liler ile ABD'nin bölgedeki askerleri arasında görüşmeler yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tel Abyad'da 'Ansızın gelebiliriz' paniği

Türkiye’nin operasyon hazırlıklarını hızlandırması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklaması Tel Abyad’da paniğe neden oldu. ABD’li askerler Tel Abyad sınır kapısı yakınlarında bir askeri noktada PKK’lı teröristlerle toplantı yaptı. Terör örgütü şehrin çeşitli yerlerinde hendekler kazdı ve askeri noktaların sayısını arttırdı.

Yeni Şafak'tan Cihat Arpacık'ın haberine göre Tel Abyad uydudan saniye saniye takip ediliyor. PYD/PKK Ayn el Arab’tan Tel Abyad'a konvoylarla terörist ve silah takviyesi yapıyor.

2015 yılından bu yana Tel Abyad’ı işgal altında tutan ve önemli üslenme alanlarından biri haline getiren PKK, Türkiye’nin şehre yönelik operasyon hazırlıkları üzerine büyük bir panik yaşamaya başladı. Önceki gün kente iki arabayla gelen ABD özel kuvvetlerine mensup bir grup asker Tel Abyad sınır kapısı yakınlarında bir karargahta PKK yöneticileriyle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye kuzeyindeki terör yapılanmasına vurulacak darbe planına ilişkin “Bir gece ansızın gelebiliriz” demişti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Türkiye’nin operasyonundan çekinen terör örgütü Tel Abyad’da çeşitli önlemler almaya da girişti. Şehrin çeşitli yerlerinde hendekler kazan teröristler askeri noktalarını arttırdı. Ayn el Arap’tan (Kobani) kente konvoylarla militan ve mühimmat takviyesi de yapıldı. TSK’nın olası Tel Abyad operasyonunun hazırlıkları da devam ediyor. Uydudan kent saniye saniye izlenirken değiştirilen askeri karargah ve karakolların yeni yerlerinin koordinatları tespit ediliyor.

Yorumlar

sadık tel abyat arap ve türkmen halkınındır kürt azdır asıl siz defolun gidin ordan pyd abd bu tedebirleriniiz 5 dakikalık iş yok olursunuz