Suriye'nin kuzeyinde 'hükümet kurma' hazırlığı

Suriye'nin kuzeyinde yapılaşan PYD'nin önümüzdeki günlerde hükümet kurarak, anayasa hazırlığında olduğu iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin kuzeyinde 'hükümet kurma' hazırlığı
YPG birliklerinin de içinde bulunduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı ilerlerken Reuters haber ajansı, bir Kürt yetkilinin sözlerine dayandırdığı haberinde, Suriyeli Kürtlerin yeni bir federal hükümet sistemi oluşturmaya yaklaştıklarını yazdı.

Reuters'a konuşan Kürt yetkili, 'üç ay veya daha kısa bir süre içinde anayasanın tamamlanacağını ve ardından seçimlere gidileceğini' söyledi.

Haberde, "Yeni ele geçirilen toprakların, 'Kuzey Suriye - Rojava için Demokratik Federal Sistem'e dâhil edilmesi, geçen hafta IŞİD kontrolündeki Menbic'in idaresi için oluşturulan yerel konsey üyeleri tarafından görüşüldü" deniyor.

Bu projenin idaresinden sorumlu olduğu belirtilen yerel konseyin eş başkanı üst düzey Kürt yetkili Hadiya Yousef de, "Üstünde çalıştığımız planla ilgili onlara bir fikir verdik ve Menbic'in özgürleştirildikten sonra demokratik federal bölgemizin bir parçası olması arzumu dile getirdik" diye konuştu.

Yousef, "Meseleye olumlu bir yaklaşım vardı. Planı sevdiler" dedi ve konseyin geçici olmasından dolayı nihai kararın daha sonra 'kalıcı bir konsey' tarafından alınması gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe

Yorumlar