Suriye'deki iç savaş

Muhalifler Azez'in doğusundaki Yeni Yaban köyüne sızmaya çalışan 16 DAEŞ militanını öldürdü. Muhalifler bölgede iki köyün kontrolünü DAEŞ'ten aldı

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki iç savaş
Suriyeli muhalif birliklerin, Halep'in Azez ilçesinin doğusundaki Yeni Yaban köyü çevresinde terör örgütü DAEŞ mensubu 16 militanı öldürdüğü bildirildi.Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhalif birlikler ile DAEŞ arasında, Azez ilçesinin doğusundaki Yeni Yaban köyü çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Muhalif birlikler, söz konusu köye sızmaya çalışan 16 DAEŞ üyesini öldürdü.Muhalifler, ilçenin doğusunda yer alan, DAEŞ'in ele geçirdiği Sandra ile Şabaniye köylerinde yeniden kontrolü sağladı.

Dudyan köyünün ise muhaliflerden alındığını kaydeden kaynaklar, ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının da bölgede Kafr Kan'da DAEŞ merkezlerini bombaladığını ifade etti.Terör örgütü DAEŞ, geçen ay Azez'in doğusunda yer alan birçok köy ile mültecilerin barındığı İğde ve Harameyn mülteci kamplarına saldırmış, olayda bir kadın ile bir çocuk yaşamını yitirmişti. DAEŞ İğde Mülteci Kampı'nda 25'e yakın çadırı da ateşe vermişti.

rgütün Azez'in doğusundaki köylere ve çadır kentlere saldırması sonucu 30 bin kişi yerinden olmuştu.

Yorumlar