Suriye'de PYD'ye karşı büyük gösteri hazırlığı

Suriye'de kendisi dışındaki hiçbir Kürt grubuna tahammül edemeyen PYD'ye karşı yarın büyük bir gösteri yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de PYD'ye karşı büyük gösteri hazırlığı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyinde PKK düşüncesi dışındaki bütün Kürtleri düşman sayarak baskı uygulayan PYD'ye karşı yarın geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlenecek. Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (PDK-S), yarın Qamışlo’da geniş katılımlı bir gösteri yapacaklarını bildirdi. PDK-S Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Birimo, Qamışlo’daki Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) Genel Merkezi önünden başlayacak büyük bir yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

KDP.info’ya konuşan Nuri Birimo, yürüyüşün, PYD uygulamalarını protesto amacı taşıdığını söyledi. ENKS’li yöneticilerin sık sık tutuklanmalarına dikkat çeken Nuri Birimo, şöyle konuştu: “PYD, Rojava’daki kötü uygulamalarını sürdürmeye devam ediyor ve hemen her gün üyelerimizi tutukluyor. Bürolarımızı kapatıyor. Geçen hafta ENKS’nin Qamışlo’daki bürosunu yeniden açtık ama PYD bir kez daha kapımıza mühür vurdu. İşte tüm bunlardan ötürü Kürdistan bayrağına tahammülü bile olmayan PYD’nin kötü uygulamalarını protesto etmek amacıyla büyük bir yürüyüş düzenleyeceğiz.”

Roj Peşmergelerinin biran önce kendi toprakları olan Rojava’ya dönmesinin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Birimo, şunları söyledi: “Eğer PYD kendini bir Kürt partisi olarak görseydi Roj Peşmergelerinin Rojava’ya geçişini engellemezdi. Çünkü Roj peşmergeleri, Rojava’daki Kürt halkını savunmak ve korumak amacıyla örgütlendi. PYD, Haşdi Şabi ve Araplarla her türlü iletişime geçiyor, ittifak yapıyor, hatta Rojava topraklarına geçmesine dahi izin veriyor. ABD ve uluslararası kamuoyunun desteğiyle Roj Peşmergelerinin Rojava’ya geçmesi için bir yol arıyoruz. Eğer bu yapılmazsa halk, Rojava’yı günden güne terk etmeye devam edecek.”

Yorumlar