Suriye ateşkes grubu toplanıyor

Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) Ateşkes Çalışma Grubu Cenevre'de bir araya gelecek

Google Haberlere Abone ol
Suriye ateşkes grubu toplanıyor

Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) Ateşkes Çalışma Grubu, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen yapılan ihlalleri ele almak için toplanacak.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın sözcüsünün, AA muhabirine verdiği bilgiye göre, BM toplantısı için Cenevre'de bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'nun, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına rağmen ılımlı muhaliflere yönelik hava saldırılarının sürdüğünü açıklaması ve bu saldırı haberlerinin ardından Suriye’deki çatışmaların durdurulmasına yönelik anlaşmanın denetlenmesi için görev grubunun acilen toplanmasını istemesi üzerine, ISSG Ateşkes Çalışma Grubu Cenevre'de bir araya gelecek.

ISSG Ateşkes Çalışma Grubu, bugün BM Cenevre Ofisi'nde TSİ 16.00'da basına kapalı yapılacak görüşmede, Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ihlal edilip edilmediğini ele alacak.

Suriye'de rejim ve Rus güçlerinin, cumartesi günü yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını, ikinci gününde 35 kez ihlal ettiği bildirilmişti.

 

Yorumlar