Şam yönetimi ile PYD Kamışlo'da anlaştı

Suriye'nin kuzeyinde rejim güçleriyle PYD arasındaki güç mücadelesinde taraflar anlaşmaya vardı. Şam yönetimi ölen siviller için tazminat ödeyecek, PYD ise rehin aldığı askerleri serbest bırakacak

Google Haberlere Abone ol
Şam yönetimi ile PYD Kamışlo'da anlaştı
Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin kontrolünde bulunan Kamışlo bölgesinde rejim ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar, yapılan anlaşmalar üzerine durdu. 
 
Anlaşmaya göre, Suriye rejimi ölen sivillerin ailelerine tazminat ödeyecek. Her iki taraf birbirlerinden tutukladıkları kişileri serbest bırakılmasını da ön gören anlaşmaya göre, hem rejim hem de YPG güçleri şimdi bulundukları yerde kalacak.
 
Rejim ve YPG arasında başlayan çatışma 1 gün önce sona ererken, çatışmalarda ilgili bilanço da açıklandı. YPG’ye göre çatışmalarda 31 rejim askeri öldürülürken, 10 YPG'li ve 17 sivil yaşamını yitirdi. 
 
Görüşme yapılan Suriye Ordusu ve YPG arasında bir anlaşma yapıldığı ve 8 madde üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Rejim ve YPG'nin üzerinde anlaşma sağladığı maddeler şöyle:
 
Her iki taraf arasında çatışma duracak ve buna uyulacak. Her iki taraf birbirlerinin tutuklularını serbest bırakacak. Çatışmalarda zarar gören sivillerin zararları ve ölen sivillerin ailelerine rejim tazminat ödeyecek. Her iki taraf şu anda bulundukları yerlerde kalacak. 

Yorumlar