Şam yönetimi Fırat Kalkanı'ndan rahatsız

Şam yönetimi Dışişleri Bakanı Muallim, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nı sonlandırmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Şam yönetimi Fırat Kalkanı'ndan rahatsız
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, New York'daki BM Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'nin düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Suriye'nin toprak bütünlüğüne yapılan bir tecavüz olduğunu savunarak acilen Suriye topraklarından çıkılması gerektiğini söyledi.

Mualllim, Şam Yönetimi'nin Cenevre'de imzalanan ateşkes anlaşması ve göz barış görüşmelerine bağlılığını yineleyerek BM gözetiminde tüm yükümlülüklere uyulacağını iddia etti.

M Genel Kurulu'na seslenen Muallim, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını güçlü bir dille kınadıklarını ve Suriye'nin toprak egemenliğini ihlal ettiğini vurguladı. Muallim, Türkiye'nin askeri varlığını hemen çekmesi gerektiğini savundu. 

Dışişleri bakanı ayrıca ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu askerlerini vurmasının da ABD ile IŞİD arasıdaki gizli bir işbirliğinin göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Velid Muallim, Suriye'nin terörle mücadelede gösterdiği yüksek çaba ve gayretler ile başarıya ulaşma azminin hiç olmadığı kadar yüksek olduğunun da altını çizdi. ABD'nin 17 Eylül'de Deyr Ez Zor'a düzenlediği bu hava saldırısını en güçlü şekilde lanetlediklerini belirten Muallim, bu saldırının arkasında ABD'nin kasıtlı gayretinin bulunduğunu, sorumluusunun ABd olduğunu ve bu korkakça saldırganlığın aslında ABD ile IŞİD arasındaki gizli işbirliğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Yorumlar