Şam'da muhaliflerin bölgesine saldırı: 4 ölü

Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırısında 2'si çocuk 4 sivil yaşamını yitirdi, 10'u yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Şam'da muhaliflerin bölgesine saldırı: 4 ölü

Suriye'de başkent Şam'a bağlı Doğu Guta bölgesinde düzenlenen hava saldırısında 2'si çocuk 4 sivil hayatını kaybetti, 10 sivil yaralandı.

Bölgedeki sivil savunma ekibinden Firas Domi'nin AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinin kenar mahalleleri savaş uçakları tarafından hedef alındı.

"Bombardımanı kimin yaptığını belirleyemedik. İlçe etrafındaki düzensiz yerleşim yerleri hedef alındı" diyen Domi, saldırıda 2 sivilin yaşamını yitirdiğini, 10 sivilin de yaralandığını bildirdi.

Havada bölgenin görüntüsünü çeken Rus keşif uçaklarının bulunduğunu aktaran Domi, bombardımana maruz kalan bölgede insanların kaçacağı herhangi bir sığınak bulunmadığını ifade etti.

Domi, Doğu Guta'daki Kafr Batna ve Sakba beldelerinin da hava saldırılarında bombalandığını, bombardımanda her iki beldede de bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Muhalifler, rejimin yoğun saldırılarına karşılık geçen ay, Doğu Guta bölgesinin Cobar Mahallesi'nden ilerleyerek, kent merkezinin doğusunda yer alan kuşatma altındaki Kabun Mahallesi'ne ulaşmıştı.

Böylece, Doğu Guta ile Kabun ince bir hat üzerinde birleştirilmişti. Bunun üzerine Esed rejimi, İsviçre'nin Cenevre kentinde 23-31 Mart'ta düzenlenen 5. tur siyasi geçiş müzakerelerine rağmen bu bölgeye saldırılarını yoğunlaştırmıştı.


 

Yorumlar