Rusya'nun vurduğu hastenede ölü sayısı 37'ye yükseldi

Rusya'nın İdlib şehrinde vurduğu hastanede ölü sayısı artıyor. Şu ana kadar 37 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü tarafından yönetilen hastanenin enkazsından hala insanlar çıkarılıyor

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nun vurduğu hastenede ölü sayısı 37'ye yükseldi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin İdlib iline bağlı muhaliflerin kontrolündeki Maarat El Numan Kasabası'na Rusya'ya ait savaş uçakları hava saldırısı düzenledi. Suriyeli yerel kaynaklar, hastane ve yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda 37 kişinin öldüğünü, 60 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Öğle saatlerinde yapılan saldırıda uçaklardan atılan 4 bomba, Maarat El Numan Kasabası'nda yerleşim yerlerine ve medikal insani yardım örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar ekibinin görev yaptığı bir hastaneye isabet etti. Saldırı sonrası binaların yıkılırken, çevredeki vatandaşlar enkaz altında kalan insanları kurtarmak için seferber oldu.

Yerel kaynaklar saldırıda 37 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığını bildirirken, ölü ve yaralılar arasında doktor ya da herhangi bir sağlık görevlisinin olup olmadığı konusunda kendilerine ulaşmış bir bilgi olmadığını ifade etti.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ YÖNETİYORDU

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Suriye'nin İdlip şehrinde, örgüt olarak destek verdikleri bir hastanenin kasıtlı saldırı sonrasında bu sabah yıkıldığını kaydetti. MSF'den yapılan yazılı açıklamada, hastanenin bu sabah iki farklı zamanda 4 kere vurulduğu ve en az 8 hastane çalışanının kayıp olduğu bildirildi.

MSF yetkilisi Massimiliano Rebaudengo, yaptığı yazılı açıklamada, "Kasıtlı bir şekilde sağlık tesislerine düzenlenen bu saldırıyı kınıyoruz. İdlip'teki bu hastanenin yıkılması 40 bin insanı hastaneden yoksun bıraktı" ifadesini kullandı.

Saldırının hangi ülke ya da silahlı grup tarafından düzenlendiği bilgisi verilmedi.Hastanenin 30 yataklı olduğu ve kurumda 54 sağlık çalışanının görev aldığı belirtildi.

MİSKET BOMBALARI

Azez ilçesindeki sivil savunma yetkilisi Ebu Muhammed, Rus uçaklarının Azez ilçesinin farklı noktaları ile Azez-Es Selame yoluna ''misket bombasıyla'' saldırdığını söyledi.

Saldırıda 10 sivilin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden Muhammed, yaralıların Kilis'teki hastaneye sevk edildiğini kaydederek, "Ruslar sabahtan beri Azez ve çevresini yoğun bir şekilde bombalıyor" dedi.

İKİ BALİSTİK FÜZE DÜŞTÜ

Savaş uçaklarının, Azez'de kadın doğum ve çocuk hastanesine de saldırdığını söyleyen Muhammed, Azez ilçesi çevresindeki tarım arazilerine de iki balistik füze düştüğünü aktardı. İlçede bir okulun da saldırıların hedefi olduğu, olayda yaralılar olduğu kaydedildi.

 

Yorumlar