Rusya, YPG ile anlaşıp Rakka'dan yola çıkan DEAŞ konvoyunu vurdu

Rusya, YPG ile yaptıkları anlaşma gereği Rakka'yı terk etmeye başlayan DEAŞ üyelerinin konvoyunu hedef aldı. 100'den fazla ölü olduğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Rusya, YPG ile anlaşıp Rakka'dan yola çıkan DEAŞ konvoyunu vurdu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Rus basını bu sabah YPG ile DEAŞ arasında anlaşmaya varıldığını, anlaşma gereği DEAŞ'ın Rakka'yı boşaltmaya başladığını ileri sürmüştü. İddialardan birkaç saat sonra Rusya'nın Rakka'dan çıkan DEAŞ'a ait bir konvoyu hedef aldığı haberi geldi. Rakka'dan ayrılarak Palmira'ya doğru ilerlediği belirtilen konvoyda 100'den fazla kişinin öldüğü belirtildi. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin Rakka kentinden Palmira'ya doğru giden DAİŞ konvoyuna hava operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, DAİŞ'e ait 32 aracın yok edildiği, 120'den fazla DAİŞ'linin de öldürüldüğü bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, "25 Mayıs günü, 36 araçtan oluşan DAİŞ  konvoyu, Palmira yönünde ilerlerken tespit edildi ve Rus savaş uçakları tarafından yok edildi” dedi.  

Vurulan araçların ağır makineli silahlarlar donatılmış olduğu belirtilirken, Rusya'ya ait insansız hava araçlarının Rakka'dan çıkan tüm yolları 24 saat gözetlediği ifade edildi.

Yorumlar