Rusya Suriye'de 600 askerini kaybetti

Suriye'deki iç savaşa doğrudan müdahil olan Rusya, şu ana kadar yaklaşık 600 askerini kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Rusya Suriye'de 600 askerini kaybetti
Beşar Esad'ın talebiyle Suriye'deki iç savaşa doğrudan müdahil olan Rusya'nın şu ana kadar 600'e yakın askerini kaybettiği öğrenildi. Rusya, Suriye'de özellikle hava saldırılarıyla binlerce sivilin ölümüne neden olurken, yüzbinlerce insanın da evini terk ederek göç etmesine sebep olmuştu. 

İngiltere’nin Sky News televizyon kanalı, Suriye savaşında 500 ila 600 arasında Rus paralı askerin öldürüldüğünü açıkladı. Sky News kanalına konuşan ve isimler açıklanmayan iki kişi, Wagner adlı bir özel askeri şirketin, Suriye’de savaşmak için paralı askerler topladığını bildirdi.

Suriye’de savaşırken aylık üç bin İngiliz sterlini aldığını anlatan söz konusu şahıslar, Suriye’ye askeri uçaklar ile götürüldüklerini belirttiler. Sky News kanalı, Rus paralı askerlerin Suriye’de savaşmalarına dair bilgilerin belgelerde kaydedilmediğini, orada ölenlerin ise, Rusya’da trafik kazalarında veya Ukrayna’nın doğu bölgelerindeki askeri çatışmalarda ölmüş gibi gösterildiğini ifade etti.

Wagner şirketinin Ukrayna’nın doğu bölgeleri ve Kırım için de paralı askerler aradığı kaydedildi.

Suriye’ye gönderilmeden önce paralı askerlerin Rusya’nın Krasnodar bölgesinde bulunan Molkino kasabasında askeri hazırlık gördüğünü bildiren Sky News kanalı, hazırlık süresinin 1-2 ay sürdüğünü ifade etti.

Daha önce Rusya’nın slon.ru sitesi, Wagner şirketinin Rusya’nın özel tim komutanı Dmitriy Utkin tarafından kurulduğunu yazmıştı.

Yorumlar