Rus jetleri bugün de Halep'te sivilleri vurdu

Rusya'nın Suriye'de sivillere yönelik katliamları bugün de devam etti. Savaş uçaklarının saldırısında bugün 18 kişi hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Rus jetleri bugün de Halep'te sivilleri vurdu
IŞİD bahanesiyle Suriye'ye en ağır silahlarını yığan Rusya, sivil katliamlarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Son günlerde Halep üzerine yoğunlaşan Rus uçakları bugün de 18 sivilin ölümüne neden oldu.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep ve çevresine düzenlediği saldırılarda 18 kişinin öldüğü 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'in batısındaki Etarib ilçesinden sivil savunma yetkilisi İbrahim İbrahim, Rus jetlerinin ilçedeki sivil savunma merkezine saldırdığını söyledi.

Saldırıda merkezdeki 5 çalışanın hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığı ifade eden İbrahim, ''Dinlediğimiz telsizlerden Rus uçaklarının sivil savunma merkezini bombaladığını öğrendik. Ruslar sadece uçaklarla merkezi vurmadı, Rus donanması da balistik füzelerle merkeze saldırdı.'' dedi.
Öte yandan Halep'teki sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, Rus jetlerinin Firdevs, Hayderiye ve Şear semtlerine düzenlediği saldırılarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını söyledi. 

Yorumlar