PYD'nin federasyon ilanına tepki

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), federasyon ilanını kabul etmediğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
PYD'nin federasyon ilanına tepki

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde kontrolünde tuttuğu bölgelerde federasyon ilanını kabul etmediğini bildirdi.

SMDK'dan yapılan açıklamada, "Suriye devletinin yapısı, müzakereler sonunda oluşacak Meclis tarafından belirlenecektir. Tek başına hiçbir parti ya da birim, bu yeni oluşturulacak olan devletin yapısını merkezi ya da federal olarak belirleyemez" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, halihazırda devam eden görüşmelerin kapsamı dışında hiç bir projenin kabul edilmeyeceği, SMDK’nın, Suriye halkının ve toprağının bütünlüğü konusunda ısrarcı olmayı sürdüreceği vurgulandı.

SMDK'nın Suriye Devrimi'nin temel ilkelerine işaret edilen açıklamasında, "Sivil, demokratik, çoğulcu ve tüm etnik yapıların, dinlerin ve mezheplerin hakkını güvence altına alan bir devlet istiyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca, "tek taraflı projelerle bu sürecin işletilemeyeceği, tüm yetkilere sahip geçici bir Meclis'in kurulmasının ve siyasi çözüme odaklanılmasının en doğru yol olacağı" vurgusu da yapıldı.

Yorumlar