PYD ve ABD Rakka'da 300 sivili katletti

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD ve ABD birlikleri Rakka'da 300 sivili katletti.

Google Haberlere Abone ol
PYD ve ABD Rakka'da 300 sivili katletti

SonHaberler | Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, yaptığı açıklamada ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve terör örgütü PKK/YPG/PYD ile birlikte Suriye'nin Rakka kentinde yürüttükleri operasyonlarda 300 sivili katlletiklerini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyon Başkanı Paulo Sergio Pinheiro ile Komisyon üyesi Karen Koning Abuzayd, BM Cenevre Ofisi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye'deki sivillerin durumlarını genel olarak kritik olduğunu söyleyen Pinheiro Rakka'da terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlarda bölgede yaşayan sivillerin unutulduğunu ifade etti. Pinheiro savaşın sürdüğü bölgelere yaşam malzemelerinin ulaştırılmasında yaşanan sorunların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Rakka'daki Hava Saldırıları Aşırı

Ulusulararası koalisyon tarafından DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlarda Rakka'da yoğunlaşan hava operasyonlarının aşırı olduğunu ifade eden Pinheiro hava saldırılarını siviller açısından oldukça sarsıcı olarak nitelendirdi. 

160 Bin Sivil Yerinden Edildi

Pinheiro, Suriye'de uluslararası koalisyon ve terör örgütü PKK/PYD tarafından yürütülen operasyonlarda sadece ölümlerin yaşanmadığına dikkat çekti. Pinheiro 160 bin insanın ise saldırılardan kaçmak için yerinden edildiğini söyledi. 

Pinheiro, 4-5 Mayıs'ta Astana toplantısında "çatışmasızlık bölgeleri" oluşturulmasını öngören Rusya, Türkiyeve İran'ın imzaladığı muhtırayı da "çok olumlu bir adım" olarak nitelendirdi.

"Hava Saldırılarında 300 Sivil Öldü"

Rakka'daki sivil kayıplara ilişkin sorulan soru üzerine Komisyon üyesi Abuzayd, komisyon olarak sadece koalisyonun hava saldırılarını kayıt aldıklarını söyledi. Abuzayd 300 kişinin ne zaman öldüklerini bilmediklerini kaydetti. 

Yorumlar

adnan rakkadan zaten deaş çekildi abd çekil dedi sadece siviller var gaye onları göçe zorlamak nüfus değiştirmek