PYD'nin yardım TIR'ı silah yüklü çıktı

PYD'nin Afrin'e giden bir yardım TIR'ında yüzlerce silah ve mühimmat ele geçirildi. ÖSO tarafından ele geçirilen silahların Suriye'nin kuzeyinde Azez'den gönderildiği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
PYD'nin yardım TIR'ı silah yüklü çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye PKK'sına çok sayıda silah Azez'de ÖSO'ya bağlı birliklerin yaptığı kontrolde ele geçirildi. Afrin'e giden plastik tabak yüklü tırda yapılan aramadan binlerce kaleşnikof, doçka ve BKS mermisi ve bol miktarda el bombası bulundu. ÖSO birliği Afrin'e giden tırın özel bölmelerine gizlenen silah sandıklarına el koyarken tır şoförünü gözaltına aldı.

Kuşatma altındaki Afrin ilçesinde PYD terör örgütü silahlarını büyük oranda bölgede faaliyet gösteren silah tüccarları tarafından sağlanıyor. Muhalif görünümlü tüccarlar yüksek fiyatlar vererek ÖSO bileşeni gruplardan yüklü miktarda silahı satın alarak Afrin'e sevk ediyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre silah tüccarları, mühimmatları teröristlere göndermek için Türkiye'den gönderilen yardımları kullanıyor. Türkiye'den gönderilen tırlar, Suriye içerisindeki aktarma noktalarına bırakılıyor. Daha sonra yardım malzemeleri, buradan muhaliflere ait tırlara yüklenerek ihtiyaç bölgesine gönderiliyor. Silah tüccarları, bu tırları yolda durdurarak topladıkları mühimmatları yüklüyor. Bu yöntemle Azez'den yüklenen silah Afrin'deki PYD'lilere gönderiliyor. Diğer yandan Afrin'de sınıra sıfır noktada yer altına 4 tünel kazan PYD terör örgütünün sınırın Türkiye tarafında artan denetimler sebebi ile kaçakçılık faaliyetlerine ara verdiği bildiriliyor.

Şeyh Hadid bölgesinde kazılan tünellerden Islahiye-Amanos dağlarına koridor açan Suriye PKK'sı Afrin-Türkiye bağlantısını da büyük oranda bu yolla gerçekleştiriyor.

Yorumlar

ihsan afrini alın pydyi devamklı bombalayın demiştik