PYD köy köy dolaşıp gençleri silah zoruyla kaçırıyor

Suriye'nin kuzeyini kontrolü altında tutan PKK'nın uzantısı PYD, köylere baskınlar düzenleyerek gençleri silah zoruyla topluyor. Zorunlu askerilk adı altında toplanan gençler rehin alınıyor.

Google Haberlere Abone ol
PYD köy köy dolaşıp gençleri silah zoruyla kaçırıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyindeki PKK yapılanması PYD , Dêrik kentine bağlı köylerde çok sayıda genci silah zoruyla ailelerinden kopararak başka bölgelere götürdü. Zorunlu askerlik bahanesiyle alınan gençleri vermek istemeyen aileler ise örgüte direnmeye çalışıyor ancak silahlı teröristler karşısında çaresiz kalıyor.

PYD dün gece Dêrik’e bağlı Büyük Ali Gamêş ile Küçük Ali Gamêş köylerine düzenlediği baskınlarda onlarca genci silah zoruyla götürdü. Çocuklarını vermek istemeyen aileler ile teröristler arasında gerginlik yaşandığı belirtildi. 

Örgüt iki gün önce de Girkê Dijwêr köyüne düzenlediği baskınlarla bazı kişileri zorla alıkoymuştu. 

PYD söz konusu bölgelerde yönetimi ele geçirmesinin ardından çıkardığı bir yasayla yaşları 18’in üstünde olan erkekleri silah zoruyla örgüt bünyesine alıyor. 

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ve Rojava halkı, söz konusu yasanın, Rojavalı gençleri memleketlerinden kaçmak zorunda bıraktığını dile getiriyor.

pyd

Yorumlar