PYD'den Rusya'ya: Bizi bombalamayı durdurun

Suriye'nin petrol kentindeki mücadele devam ediyor. ABD ve Rusya destekli güçlerin karşı karşıya geldiği kentte, Rusya ABD destekli güçleri vurmaya başladı. PYD'den Rusya'ya yapılan çağrıda bombalamayı durdurması istendi.

Google Haberlere Abone ol
PYD'den Rusya'ya: Bizi bombalamayı durdurun

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin en büyük petrol kenti Deyrizor'da karşı karşıya gelen ABD ve Rusya destekli güçler arasında çatışmalar devam ediyor. Rusya, kentin batısına ilerlemek isteyen ABD öncülüğündeki PYD'yi bombalıyor. PYD ise Rusya'nın bombalamayı durdurması çağrısında bulundu.

ABD destekli PYD'nin isim değiştirmiş hali olarak bilinen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bir açıklama yaparak Rusya'nın Deyrezzor'daki SDG mevzilerini vurduğunu söyledi.

SDG Genel Komutanlığı, Deyrezzor'un kuzeydoğusundaki SDG noktalarının Rus güçleri tarafından bombalanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bir süredir Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında güçlerimiz Fırat Nehri’nin doğusundaki halkımızı kurtarmakta ve ilerlemektedir. Rusya ve rejim güçleri Koniko gaz şirketi, Ezba istasyonu ve Nesic Fabrikası’ndaki güçlerimize talihsiz saldırı gerçekleştirmiştir. Uçak bombardımanı ve top saldırılarında bazı savaşçılarımız şehit olmuş, bazı savaşçılarımız da yaralanmıştır" denildi.

"Meşru savunma ve karşılık verme hakkımızı kullanacağımızı vurguluyoruz" diyen SDG, Rusya'ya saldırıları durdurma çağrısı yaptı.

Yorumlar