PYD'den kaçan Suriyeliler evlerine dönmek istiyor

Terör örgütü PYD'nin zulmünden kaçan Suriyeliler, terör örgütünün işgal ettiği topraklarına dönmek istiyor

Google Haberlere Abone ol
PYD'den kaçan Suriyeliler evlerine dönmek istiyor

Terör örgütü PYD/PKK/YPG unsurlarının kontrolündeki Rasulayn'dan, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sığınan Suriyeliler, terör örgütünün işgal ettiği topraklarından bir an önce gitmesini bekliyor.

Haseki'ye bağlı Rasulayn ilçesinden 4 yıl önce terör örgütü PYD/PKK'nın zulmünden kaçarak geldikleri Ceylanpınar'a yerleşen Suriyeli sığınmacılar, bir an önce topraklarına dönmek istiyor.

Suriyeli Sara El Ali, yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD'nin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Savaş biterse vatanına dönmek istediğini belirten Ali, "Eğer savaş biterse bizler vatanımıza dönmek istiyoruz. Durumumuz çok iyi değil. Annem ihtiyar, çocuklar ve yeğenlerim çoktur. Bacım da duldur ve perişan bir durumdayız. Bacımın kocası savaşta öldürüldü. Topraklarımıza dönmeye korkuyoruz çünkü PYD/PKK/YPG orada dönemiyoruz." dedi.

Emine El Hıdır da PYD/PKK/YPG'nin Rasulayn'ı işgal etmesi dolayısıyla evlerini terk ederek Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.

Terör örgütünden zulüm gördüklerini anlatan Hıdır, "Keşke vatanımıza dönebilsek ancak PYD'den dolayı evimize dönemiyoruz, evimize dönersek bizi öldürürler. Çoluk çocuğumuzu perişan ederler. PYD oradan giderse evimize vatanımıza döneriz." diye konuştu.

Suriyeli Hasan Salim Bilal arazilerinin terör örgüttü tarafından ellerinden zorla alındığını, canlarının zor kurtardıklarını aktardı.

Bilal, Türkiye'de güven içerisinde rahat bir şekilde yaşadıklarını belirterek Türk Halkına teşekkür etti.

PYD bizi göçe zorladı

Yaklaşık 2 yıl önce terör örgütünün bölgeyi ele geçirmesinin ardından Rakka'ya bağlı Tel Abyad'dan kaçıp komşu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sığınan Suriyeliler, terör örgütü PYD'nin bölgeden ayrılmasını istiyor.

Suriyeli Yasin Abo, yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD'nin kendilerini göçe zorladığını söyledi.

PYD'nin Tel Abyad'ı bir an evvel terketmesini isteyen Abo, "Bizi evlerimizden, topraklarımızdan eden PYD/PKK'nın savaşlı olsun savaşsız olsun bir şekilde Tel Abyad bölgesinden çıkmasını istiyoruz. 4 yıldır ülkemden uzaktayım. Yeter artık ülkemi çok özledim, evime dönmek istiyorum." dedi.

İbrahim Halil de terör örgütü PYD'nin Tel Abyad ilçesindeki Arap gençlerini zorla askere alarak kendilerine karşı kullandığını söyledi.

Terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'de yapay bir devlet kurmasına izin vermeyeceklerini aktaran Halil, şunları kaydetti:

"Başka yerlerden gelerek topraklarımızı elimizden alan ve bizi muhacir durumuna getiren PYD/PKK'nın ülkemizi ve Tel Abyad bölgesini terk etmesini istiyoruz. Zorla askere aldıkları Arap gençlerin de terör örgütü PYD/PKK'dan kaçmasını bekliyoruz. 2 yıldır dost ülke Türkiye'deyiz ama bugün de olsa yarın da olsa ülkemize döneceğiz. Ülkemize döndüğümüzde kimse karşımızda durmasın."

Yorumlar