PKK/SDG gönderilen yardımları parayla satıyor

BM’nin şubat ayında yayınladığı Suriye İnsan Hakları raporuna göre terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin çatı oluşumu SDG'nin Suriye'de sivil halkı zorla kamplarda tuttuğu ve belirli ücretler karşılığında ekmek ve su verildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
PKK/SDG gönderilen yardımları parayla satıyor

Birleşmiş Milletler'in şubat ayında Suriye için yayınladığı İnsan Hakları raporunda, YPGönderliğinde hareket eden Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sivil halkın gözünü nasıl korkuttuğunu yazdı. Raporda, genel anlamda Suriye Demokratik Güçleri'nin insan haklarını nasıl ihlal ettiği anlatılıyor.

SDG, YARDIM MALZEMELERİNİ PARAYLA SATIYOR

SDG, mülteciler için uluslar arası kuruluşlardan aldığı yardım malzemesini parayla satıyor. Fakat Suriye'de yerinden edilen ve evsiz kalan sivil halk zorla kamplara toplatılıyor. Bu kamplarda yaşayan mültecilere ekmek 3 dolardan satılıyor. Bunun yanında su almak isteyenler bile belirli bir ücret ödemek zorunda bırakılıyor.

KAMPLARDAN ÇIKMAK İSTEYENLERDEN RÜŞVET ALINIYOR

Yayınlanan raporda başka bir ayrıntı daha dikkat çekiyor. Kamptan çıkmak isteyen çocuk, genç ve yaşlılara terörist ithamı yapılıyor. SDG'nin kontrolünde olan bu kamplardan çıkmak isteyenler 100 dolar gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyor.

Yani insanların kamplardan dışarı çıkmaları için SDG'ye rüşvet vermeleri gerekiyor. Ayrıca raporda, kamplarda kalan sivil halkın hastaneye gidebilmesi için yine SDG'ye belirli bir ücret vermek zorunda bırakıldıkları da ifade edildi.

Yorumlar

cenk bu rapor neyin nesi mülteciler zaten ondan kaçıp geliyor onların kampı varsa zalimdir hapsetmişlerdir bm sende yardım gönderme salakmısın