ÖSO Dabık'ta ilerliyor, 5 köy alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu'nun Dabık operasyonunun başladığını bildirdi. Şu ana kadar DAEŞ'in elindeki 5 köy geri alındı

Google Haberlere Abone ol
ÖSO Dabık'ta ilerliyor, 5 köy alındı
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türk topçu birlikleri ve Koalisyon hava kuvvetleri, Suriye'de Halep kentinin kuzeyinde yer alan ve terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Dabık köyüne saldırılar düzenliyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) saha komutanlarından alınan bilgiye göre, muhalif birlikler, Azez-Cerablus ilçeleri arasındaki hatta, Dabık'ın doğu tarafından başlattıkları operasyonla köydeki militanlara baskı uygulamaya başladı.

Muhaliflere, Koalisyona ait savaş uçakları da zaman zaman destek veriyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait topçu birliklerinin de Türkiye topraklarından yaptıkları atışlarla aynı bölgeyi vurduğu öğrenildi. 

DEAŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık beldesi, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler"le yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor. Buna karşın, DEAŞ'ın askeri yığınağını bu belde yerine Soran ve Bab ilçesine yaptığı gözleniyor.

Öte yandan örgüt, internette yayınladığı bir dergisinde dün, elebaşısı Ebubekir Bağdadi'nin, "Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil" şeklindeki ifadelerine yer vermişti. 

ÖSO BAZI KÖYLERİ ALDI

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin başlatmış olduğu Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Çobanbey kabasının güneyi, doğusu ve batısında DAEŞ ile mücadele eden ÖSO’nun ilerleyişi devam ediyor.

Türk topçu birliklerinin karadan obüslerle DAEŞ mevzilerine saldırı düzenlediği, terör örgütünün de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türk askerine karşılık verdiği ifade edildi.

8 IŞİD, 5 ÖSO ÜYESİ ÖLDÜ

DAEŞ için dini anlamda çok önemli olan Çobanbey güneyindeki Dabık kasabasını almak için 600 savaşçısıyla operasyon başlatan ÖSO, Türk askerinin yardımıyla Dabık kasabasına girerken, doğuda da DAEŞ ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan çatışmalarda 8 IŞİD, 5 ÖSO üyesinin öldüğü kaydedildi.

MAYIN TEMİZLEME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

ÖSO, Türkiye desteğiyle Dabık'ın doğusunda ve Güneyinde yer alan Aziziye, İrşaf, Geylaniye ve Kaytan köyü ile Kuvety Çiftliği'ni DAEŞ'in elinden alırken, ele geçirilen köylerde mayın temizleme çalışmaları yapılıyor.  

Öte yandan Feylak'uş Şam örgütünün komutanlarından Hacı Tahir Şeyh Veys, Çobanbey bölgesinde IŞİD'in döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Yorumlar