ÖSO birlikleri El-Bab hattında

ÖSO'nun DEAŞ'ın kontrolünde bulunan El-Bab'a doğru ilerleyişi sırasında ulaştığı son noktadaki mevziler görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
ÖSO birlikleri El-Bab hattında
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki El-Bab'a ilerleyen Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) ulaştığı son noktadaki mevziler görüntülendi.

Anadolu Ajansı (AA) ekibinin kaydettiği görüntülerde, Fırat Kalkanı Harekatı'nda kritik öneme sahip Halep'in El-Bab ilçesini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli ÖSO birlikleri, bölgeye askeri personel, araç ve silah takviyesini sürdürüyor.

Yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede, ÖSO mensuplarının ele geçirdiği son noktalardan biri olan El-Bab ile Al-Azrak arasındaki mevzilerden ağır silahlar ve havan saldırılarıyla gerçekleştirdiği kuşatmayı kırmak ve kontrolü elinden bırakmak istemeyen DEAŞ üyeleri, şehri 2 kilometre dışarıdan çevreleyen kontrol noktalarına konuşlandırdığı keskin nişancılar ve doçkaların yanı sıra zaman zaman havan saldırılarıyla ÖSO birliklerini püskürtmeye çalışıyor.

ÖSO birlikleri, çatışmaların özellikle akşama doğru yoğunlaştığı bölgede, El-Bab'daki sivillerin zarar görmemesi için ihtiyatlı ilerliyor.

Bölgedeki terörist varlığının kısa süre içerisinde bertaraf edilmesi hedefleniyor.

Yorumlar