Muhaliflerin Halep'te ilerleyişi sürüyor

Suriyeli muhalifler, Halep'in güneyinde başlattığı operasyonun altıncı gününde stratejik önemdeki noktaları ele geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Muhaliflerin Halep'te ilerleyişi sürüyor
Suriyeli muhaliflerin, Beşşar Esed rejiminin kuşatmasını kırmak için Halep'in güneyinde başlattığı operasyonun altıncı gününde stratejik önemdeki topçu okulu ile 2 külliyenin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Fetih Ordusu (Ceyş el-Feth) rejim kuşatmasını kırma operasyonunun altıncı gününde, Halep'in güneyinde düzenlediği saldırılarda stratejik öneme sahip topçu okulu, silahlandırma külliyesi ile Beyanat külliyesinin kontrolünü ele geçirdi.

Muhaliflerin, çatışmalarda topçu okulundaki subay lojmanlarının da kontrolünü sağladığını aktaran kaynaklar, topçu okulundaki çatışmalarda çok sayıda rejim askerinin öldüğünü bildirdi.

Kentin güneyindeki muhalif bölgelere yakın olması nedeniyle topçu okulunun büyük önem taşıdığını vurgulayan kaynaklar, okulun denetiminin, muhaliflerin düzenlediği bombalı saldırının ardından sağlandığını aktardı.

Kaynaklar, çatışmalarda çok sayıda askeri mühimmat ele geçirildiğini ve Halep kuşatmasının kırılmasının an meselesi olduğunu belirtti.

Halep'te bulunan topçu okulu sadece Halep'in değil, tüm Suriye'nin en korunaklı, teçhizatlı, askeri ve stratejik açıdan önemli yerlerinden biri olarak görülüyor. Esed rejimi, karargah olarak kullandığı topçu okulundan Halep'in güneyindeki Şeyh Said bölgesine saldırı düzenliyordu.

Yorumlar