Muhalifler işaretliyor Türkiye vuruyor

Kilis’e her gün roket atan terör örgütü IŞİD'in mevzileri sürekli tam isabetle vuruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Muhalifler işaretliyor Türkiye vuruyor
Kilis'e yönelik artan IŞİD saldırılarına karşı sınırda konuşlu TSK unsurları teyakkuza geçirildi. IŞİD mevzilerine yönelik bombardıman, Türkiye topraklarına roket düşmesi beklenmeksizin, tehdit algılamalarına karşı devam ediyor. Suriye sınır hattı, 24 saat esasına göre, İHA'larla izleniyor. Sadece TSK değil, muhalif güçler arasından özel olarak yetiştirilmiş bölge insanı da Türkiye ile işbirliği içinde mücadele yürütüyor.

SINIRDA KUŞ UÇMUYOR

Muhalifler, hedef tespit sistemleri ve İHA'larla koordinatları TSK'ya bildiriyor, IŞİD mevzileri, barınak ve yığınakları, muhaliflere verilen lazer tespit cihazlarıyla işaretleniyor ve sınırdaki tüm silah destek unsurlarıyla hedefler imha ediliyor. Öte yandan Kilis sınırı, artan saldırılar üzerine destek kuvvetlerle güçlendirildi. IŞİD'in varlık gösterdiği Azez-Cerablus hattında ciddi önlemler alındı. Sınır ötesinde ağır silahlar için 40 kilometre, tehdit algılamasına yol açan hareketlilik için 10 kilometre mesafeye yaklaşan terörist
unsurların doğrudan vurulduğu öğrenildi.

IRAK'TA DA TEK HEDEF TÜRK ASKERİ

IŞİD'in Türkiye'ye saldırılarında kullandığı Katyuşa roketlerinin maksimum menzilinin 17-18 kilometre olduğuna işaret eden güvenlik kaynakları, sınır güvenliğini sağlayabilmek için örgütün sınırdan 25 kilometre öteye itilmesinin hedeflendiğini belirtiyorlar. IŞİD'e karşı tek başına mücadele yürüten Türkiye'nin bugün sadece Suriye sınırından değil, Irak'ta da IŞİD'in tek hedefi haline geldiğine işaret ediliyor. Başika'da önceki gün gerçekleştirilen IŞİD saldırısı, teröristlerin üs bölgesine en çok yaklaştığı saldırı olarak dikkat çekiyor.
Yeni Şafak

Yorumlar