'Menbiç'ten çekilme' tamamen aldatmaca çıktı

ABD'nin 'çekiliyorlar' dediği YPG'liler Menbiç'e yeni yığınak yapıyor. Çok sayıda TIR'la bölgeye silah sevkiyatı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
'Menbiç'ten çekilme' tamamen aldatmaca çıktı
Suriye'nin Halep şehrine bağlı Cerablus ve Menbiç ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye öncülüğündeki muhalifler Cerablus'tan sonra Menbiç'e doğru hareket ederken; ABD'nin 'Fırat'ın doğusuna çekiliyorlar' dediği YPG'liler ise bölgeye yığınak yapmaya başladı. Türkiye Cerablus'a girdikten sonra YPG önce 'çekilmeyiz' demişti ancak daha sonra da 'çekiliyoruz' açıklaması yapmıştı. Ancak güvenlik kaynaklarının bölgeden aktardığı son bilgilere göre örgüt yeni sevkiyatlar yapıyor. 

Nusaybin-Mürşitpınar arasında kalan Suriye sınır bölgesinde dün çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü TIR'ların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğunun belirlendiğini söyledi. Kaynaklar, Cerablus bölgesindeki gelişmeler dikkate alındığında; bunun, "YPG/PYD'nin Menbiç'i takviye amacına yönelik olarak yapıldığının görüldüğünü" belirtti.

YPG ÇEKİLMEZSE YENİ HEDEF MENBİÇ

Türkiye'nin desteğiyle Cerablus’u IŞİD’den alan Özgür Suriye Ordusu’nun bundan sonraki hedefinin Menbiç olduğu öne sürülmüştü. ÖSO çatısı altında savaşan muhalif gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Menbiç'teki YPG'lilerin bölgeyi terk etmediğini, aksine mevzilerini güçlendirdiğini; bu yüzden de muhalif güçlerin Menbiç'e doğru ilerlediğini söylemişti. Osman, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Menbiç'in "Allah izniyle birkaç gün içinde alınacağını" ifade etmişti.

ÖSO 13 KÖYÜ DAHA YPG'DEN ALDI

Öte yandan Cerablus'tan sonra Türkiye'nin öncülüğünde ilerleyişine devam eden ÖSO, birlikleri YPG güçlerini güneye doğru süpürmeye devam ederken, birçok köy de işgalden kurtarıldı. Şu ana kadar YPG işgalindeki 13 kurtarıldı. 


 

Yorumlar

Türkiyem Affetme sağ bırakma bit kapıdan giydirip öbür kapıdan bırakma