Lavrov: Kürtlerin Cenevre'ye katılmalarını sağlamak çok önemli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılmasını sağlayacak çarenin bulunması çok önemli' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Lavrov: Kürtlerin Cenevre'ye katılmalarını sağlamak çok önemli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki militanların daha aktif faaliyetlere başlamasının gelecek Perşembe günü Cenevre’de düzenlenecek görüşmelere gölge düşürmeye yönelik olduğunu belirtti.

Moskova’da yapılan basın toplantısında konuşan Lavrov, “Militanların Suriye’deki durumu silahlı çatışmaların ve terör eylemlerin sayısının arttırmakla gerginleştirme çabalarına gelince bütün bunların Cenevre görüşmelerine gölge düşürmeye yönelik olduğundan eminim“ dedi. Lavrov, Rusya’nın Cenevre’deki Suriye görüşmelerine Kürtlerin katılmasını sağlayacak çarenin bulunmasının son derece önemli olduğunu, ancak bunun Türkiye tutumundan ve diğer faktörlerden dolayı zor olacağını düşündüğünü belirtti.

Devam eden Lavrov, “Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılmasını sağlayacak çarenin bulunması çok önemli. Ancak bunu yapmak çok zor, Türkiye’nin tutumunu biliyorsunuz. Türk ortaklarımızla Astana’da ve diğer kanallardan yapılan temaslar çerçevesinde bu sorunu çözüme bağlamaya çalışacağız, bunun askıya alınması olamaz.“ dedi.

Yorumlar

hasan gördünüzmü türkiye bu rusa güvenilmez arkandan böyle kazık atar abd gibi