Kilis'e bir roket mermisi daha düştü

Kilis'e akşam saatlerinde bir roket daha düştü. Roketin düşmesinden sonra savaş uçakları Suriye'ye doğru havalandı. İlk düşen rokette 5'i çocuk olmak üzere 6 kişi yaralanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Kilis'e bir roket mermisi daha düştü
Suriye sınırındaki Kilis'e bugün iki ayrı noktadan roketler atıldı. Roketlerden birisi gün içinde şehrin en kalabalık caddelerinde pazar yerine isabet etti; burada 7 kişi yaraandı. Roketlerden biri de Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'ndeki Mercidabık İlkokulu yakınına isabet etti. Roketin başlığı da Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Nergizli Sokak'a düştü. Buraya düşen roket nedeniyle bir kadın ile bir çocuk yaralandı. 

Olay nedeniyle polis ekipleri, geniş bir alanda güvenlik önlemi aldı. İlkokul önünde yaklaşık 600 metre alana güvenlik şeridi çeken ekipler, vatandaşların geçişini engelledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından bomba imha ekipleri, patlamamış olma ihtimaline karşı mermiyi fünyeyle kontrollü olarak patlattı. 

YARALI SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Suriye'den atılan Katyuşa mermisinin Kilis kent merkezindeki Mercidabık İlkokulu yakınına isabet etmesi sonucu bir kadın ile bir çocuk yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Suriye'den ateşlenen Katyuşa mermisinin Mercidabık İlkokulu yakınına isabet etmesi sonucu 70 yaşındaki Selma Savancı ile 6 yaşındaki Suriyeli Semar Mayir yaralandı.
Ambulansla Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Bu arada, Sabah Pazarı yakınlarına düşen roket mermisi nedeniyle yaralananların sayısı 7'ye yükseldi.

Olayda yaralanan Meyede Kurdiye (34), Revan Nane (13), Mehmet Faur (12), Ahmed Birkillo (10), Zeynep Birkillo (8), Nevra Dirbes (2) ile 10 aylık Hammude Şammut'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARI DAEŞ HEDEFLERİNİ VURDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), saat 17.00 sularında Kilis'e bir Katyuşa mermisi daha atıldığı belirtilerek, buna yönelik aynı kapsamda cevap verildiği, Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'larla bölgeye hava taarruzu düzenlendiği ve çok sayıda DAEŞ teröristinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 14.40 sularında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bir bölgeden, Kilis'in Odun Pazarı bölgesine 2 adet roket atıldığı ve yaşanan patlamada 5'i çocuk, 1'i yetişkin toplam 6 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Yaralılara hastanede müdahale edildiği belirtilerek, bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgenin de tespit edildiği kaydedildi.

Tugali bölgesinden atıldığı tespit edilen Katyuşa tipi roket mevzilerine ve Dabık ile Türkmen Barı bölgelerinde tespit edilen DAEŞ hedeflerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırda konuşlu ateş destek vasıtalarıyla 60 adet ÇNRA mermisi ve 4 adet Fırtına obüsü mermisi atıldığı ve vurulan hedeflerin yanlarındaki DAEŞ teröristleriyle beraber imha edildiği bildirildi.

ÇOK SAYIDA TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Saat 17.00 sularında Kilis'e bir Katyuşa mermisinin daha atıldığı hatırlatılan açıklamada, buna yönelik aynı kapsamda cevap verildiği bildirildi. Hava Kuvvetlerine ait F-16'larla Rai bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlendiği ve tespit edilen silah mevzilerinin tam isabetle vurularak imha edildiği kaydedildi. Bölgede çok sayıda DAEŞ teröristinin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yapılan bu atışlar ve hava taarruzları neticesinde ağır kayıp veren DAEŞ'in, Kadriş bölgesine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yapılan taarruza karşılık veremeyerek bölgeden çekildiği kaydedildi.
 

Yorumlar