IŞİD Tel Abyad'ı YPG'den geri aldı

Daha önce IŞİD'in elindeyken YPG tarafından alınan Tel Abyad yeniden el değiştirdi. Dün gece IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda ilçenin tamamına yakını IŞİD'in kontrolüne geçti

Google Haberlere Abone ol
IŞİD Tel Abyad'ı YPG'den geri aldı

Son Haberler Logo

Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının gece yarısı yürürlüğe girmesinin ardından, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kontrolündeki Tel Abyad ilçesine sızmaya çalışan IŞİD ile PYD güçleri arasında şiddetli çatışmalar var.

Anadolu Ajansı'na göre, IŞİD Tel Abyad'ın büyük kısmını ele geçirdi. Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale'de Kaymakamlık, "Sokağa çıkmayın" anonsu yaptı.

Gece yarısından sonra Rakka'nın kuzeyinde PYD'nin kontrolündeki Tel Abyad ilçesine sızmaya çalışan IŞİD ile PKK'nın Suriye'deki kolu PYD arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.

IŞİD ilçedeki maliye binasına bomba yüklü araçla saldırdı. İlçenin 2 kilometre batısındaki Munbetih köyü çevresinde de iki örgüt arasında çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklara göre, çatışmaların ardından ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombaladı ve bombardıman sırasında en az 10 sivil hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, koalisyon 10 hava saldırısı yaptı. Gözlemevi'ne göre çatışmalar sırasında da 45 IŞİD, 20 PYD'nin silahlı kanadı YPG mensubu öldü.

AA'nın Tel Abyad'daki kaynaklardan aldığı bilgiye göre IŞİD, Rakka kentinin kuzeyinde yer alan Tel Abyad ilçesinin Tel İskan bölgesi, Vatan Hastanesi'nin çevresi, ilçenin doğusundaki Nas Tel köyünü aldı. 

IŞİD'in Tel Abyad ile Rasulayn ilçesi arasındaki anayolun kontrolünü de ele geçirdiğini aktaran kaynaklar, Rakka'nın kuzeyindeki Suluk beldesinde de IŞİd ile PYD arasında çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Kaynaklar ayrıca IŞİD'in, PYD'nin Tel Abyad çevresindeki tüm ikmâl ve yardım yollarını kestiğini bildirdi.

 

Yorumlar