İdlib'e kimyasaldan sonra hava saldırısı

Suriye'nin İdlib şehrinde dün akşam ve bugün düzenlenen kimyasal saldırılardan sonra bugün hava saldırısı da düzenlendi. Beşar Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırılarda şu ana kadar ölenlerin sayısı 140'ı aşmış durumda.

Google Haberlere Abone ol
İdlib'e kimyasaldan sonra hava saldırısı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Beşar Esed rejimi tarafından İdlib kentinde başlatılan katliamlam dünyanın gözleri önünde devam ediyor. Dün ve bugün kimyasal silahlarla yapılan katliamlardan sonra bugün hava saldırıları da düzenlendi. Saldırılarda şu ana kadar 140'ın üzerinde kadın, çocuk ve erkek hayatını kaybetti. 

Suriye'nin İdlip kentindeki bir yerleşim bölgesine rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında çoğu çocuk 43 kişi hayatını kaybederken 200 kişi de yaralandı. Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki İdlip kentinin güney bölgesine düzenlenen hava saldırısında yaralanan Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapası karşısındaki Bab-El Hava Sınır Kapısı'na getirildi. Reyhanlı İlçesi'nden yardım istenmesi üzerine 10 ambulans ve AFAD ekipleri Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Bab-El Hava Sınır Kapısı'na geçti. 



Kimyasal gaz kullanıldığı iddia edilen saldırıda yaralanan 20 kişiye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, 112 Acil ambulanslarıyla Hatay'daki hastanelere taşındı. Suriyeliler, çoğu çocuk 43 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kimyasal gaz kullanıldığını ileri sürdü.  
Halep kuşatmasının kalkmasının ardından bu kuşatmadan kurtulanların önemli kısmı İdlip kenti bölgesinde barınıyordu.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazlı saldırısında en az 100 sivil hayatını kaybetti, 500'den fazlası kişi de gazdan etkilendi.

İdlib'deki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sabah erken saatlerde rejime ait savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine klor gazıyla saldırdı.

100 sivilin öldüğü saldırıda, en az 500 sivil de gazdan etkilendi.

Gazdan etkilenenlerin çevre hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıdan 20 sivil etkilenmişti.

Suriye Geçici Hükümeti: 100 kişi öldü

Suriye geçici hükümeti Sağlık Bakanı Ferras Cundi, Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında 100'den fazla sivilin öldüğünü, çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiğini söyledi. 

Hastaneyi de vurdular

Suriye geçici hükümeti Sağlık Bakanı Cundi, İdlib'in Han Şeyhun beldesindeki kimyasal silahlı saldırının ardından yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında bir sivil savunma merkezi ile bir hastanenin vurulduğunu söyledi.

Türkiye'den çok sayıda ambulans gönderildi

Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki İdlip kentinin güney bölgesine düzenlenen hava saldırısında yaralanan Suriyeliler, Bab-El Hava Sınır Kapısı’na getirildi. Reyhanlı İlçesi’nden yardım istenmesi üzerine 10 ambulans ve AFAD ekipleri Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Bab-El Hava Sınır Kapısı’na geçti. Kimyasal gaz kullanıldığı iddia edilen saldırıda yaralanan 20 kişiye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, 112 Acil ambulanslarıyla Hatay’daki hastanelere sevk edildi.

Fransa BMGK'yı toplantıya çağırdı

İdlib'e düzenlenen kimyasal saldırının ardından Fransa, Birleşmiş Millet Güvenlik Konseyi'ni acil olarak toplantıya çağırdı. 

Saldırıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin'le yaptığı görüşmede İdlib'de gerçekleştirilen kimyasal saldırı hakkında konuştuğu belirtildi.
Reuters'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e, saldırının Astana sürecini riske attığını söyledi.
İki liderin Suriye'de ateşkesi korumanın önemi üzerine görüş birliğine vardığı bildirildi.

Yorumlar

fahri bu vahşete dur diyen yokmu ey insanlık hayvanlıktan farkınızmı var esed cani ya rusa ne dersin o da pislik