Halep'te 400 bin kişi yerinden edildi

Halep'te yerinden edilenlerin sayısı, Avrupa'nın tamamındaki Suriyeli sığınmacı sayısına eşit.

Google Haberlere Abone ol
Halep'te 400 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'nin Halep kentinde 400 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

Uluslararası Suriye Destek Grubunun İnsani Erişim Çalışma Grubu toplantısı sonrasında, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve özel danışmanı Jan Egeland, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

De Mistura, "Suriye'nin Halep kentinde 400 bin kişi yerinden edilmiş durumda. Halep'te yerinden edilenlerin sayısı, Avrupa'nın tamamındaki Suriyeli sığınmacı sayısına eşit belki de o sayının da üstünde." dedi.

Halep'in doğusunda devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle son günlerde 30 bin kişinin yerinden edildiğini söyleyen de Mistura, Halep'te yerinden edilen toplam 400 bin kişinin kış şartlarına hazırlanması için insani yardıma ve barınağa ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Egeland ise, Suriye rejimi ve Rusya'nın Halep'teki çatışmalara ara verip, BM'nin bölgedeki 400 yaralıyı tahliye etmesine izin vermediğini ama Rusya'nın Halep'te 4 insani yardım koridoru oluşturmak istediğini ifade etti.

Yorumlar