Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 muhalif öldü

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik harekatta çıkan çatışmalarda dün 2 muhalif şehit oldu, 8 muhalif yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 muhalif öldü
Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün çıkan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 8 muhalif yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 86. gününe girdi.

Harekat kapsamında, Karadağ bölgesinde, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, savunma tedbirlerini geliştirme, mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği, çıkabilecek hedefleri etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam edildi.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 8 muhalif yaralandı. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 720 kilometrekarelik alandaki 207 meskun mahalde kontrol sağlandı.

Tespit edilen 60 DEAŞ ve 3 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmedi, uçaklar ani çıkacak hedeflere yönelik yerde bekler halde görevlendirildi. Harekat kapsamında koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı gerçekleştirilmedi.

DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı tespit ve imha timleri tarafından 19 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Böylece harekatın başından beri çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 575 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.

Yorumlar