Esed yanlısı milis güçler Afrin'e girmeye başladı

Reuters haber ajansı Esed güçlerinin Afrin'e girmeye başladığını açıkladı. Esed yanlısı güçlerin İran destekli olduğu güçlerden oluştuğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Esed yanlısı milis güçler Afrin'e girmeye başladı

Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği ve Hizbullah'ın medya organlarına dayandırdığı habere göre, Halep'ten Esad rejimine bağlı güçler Afrin'e giriş yapmaya başladı.

Son dakika haberine göre Afrin'e girmeye hazırlanan Esad rejimine bağlı Şii milislerin Hizbullah'ın kontrolündeki Nübbül ve Zehra'da toplandığı, gün içerisinde Afrin'de olacakları belirtiliyor.

Afrin’e giden silahlı gruplar Liva el Bakir'e bağlı. Suriye’deki iç savaşın ikinci yılında Hizbullah ve Tahran ortaklığıyla kuruldu. Tamamıyla Şii milislerden oluşuyor. Grup emirleri İran’ın dış operasyonlardan sorumlu komutanı Kasım Süleymani’nin görevlendirdiği komutanlardan alıyor.

Reyhanlı saldırısının faili terörist Mihraç Ural’ın da içinde olduğu 'Halk gücü' olarak tanımlanan terörist unsurların da bölgeye gittiği belirtiliyor.

TÜRKİYE BOMBALAMAYA BAŞLADI

Milis güçlerinin Afrin'e doğru yola çıktığı bölgenin Türk savaş jetleri tarafından bombalandığı belirtiliyor. Suriye Devlet Televizyonu, "TSK, Afrin'e giren silahlı güçleri bombalıyor" şeklinde bir haber yayınladı. Ancat Türkiye tarafından ise henüz bira çıklama gelmedi.

Yorumlar

selim tsk bunları niye vurmadın dikkat etsene