Esed rejimine ait kanal: Füzeli saldırıyı püskürttük

Suriye devlet televizyonu, ABD tarafından füzeli saldırıya uğradıklarını ancak hava savunma sistemi sayesinde saldırının püskürtüldüğünü ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Esed rejimine ait kanal: Füzeli saldırıyı püskürttük

Beşşar Esed rejiminin Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silahlı saldırı düzenlemesine yönelik bütün dünyadan tepkiler yükseliyor. Esed rejimine yönelik saldırıları için "kimyasal silah kırmızı çizgimiz" şeklinde açıklamalarda bulunan önceki ABD yönetimi ve rejimin silah kullanımına sert tepki veren şimdiki yönetimin sert açıklamalarda bulunması bu gece muhtemel bir saldırının düzenlenebileceği iddialarına neden olmuştu.

Suriye Humus şehrinde T4 hava üssünün yakınında yüksek ses patlamaları duyulduğu iddia edildi. Suriye askeri kaynaklarından edinilen bilgilere göre ölü ve yaralıların olduğu ifade edilirken Suriye hava savunmasının cevap verdiği belirtildi.

ABD'DEN YALANLAMA

Batılı haber ajanslarına konuşan Amerikalı yetkililer ise füzeli saldırı iddialarını yalanlayarak, "Herhangi bir füze saldırısında bulunmadık" dedi.

TRUMP ÇOK SERT ÇIKMIŞTI

Beyaz Saray'dan New York Times'a bilgi veren üst düzey bir yetkilinin Esed rejimine yönelik füzeli saldırı ihtimalinin uzak olmadığını söylediği belirtilmişti. 

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada Beşşar Esed için, "hayvan" ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar