Esad rejimi Fırat Kalkanı birliklerine saldırdı

Fırat Kalkanı kapsamında Suriye'de ilerleyen ÖSO mensuplarına Esad rejimi tarafından bombalı saldırı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Esad rejimi Fırat Kalkanı birliklerine saldırdı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Tall Nayif’de bulunan muhaliflere rejime ait helikopterden varil bombası atıldığını açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, "Rejim unsurlarına ait olduğu değerlendirilen bir helikopter tarafından, Tall Nayif’de bulunan muhalif unsurlara yönelik 'varil bombalı' hava saldırısı neticesinde 2 muhalif şehit olmuş, 5 muhalif yaralanmıştır" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" 64. gününde devam ediyor.
Açıklama şöyle:

Harekat kapsamında, Mare bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin'in güneyindeki Tall Nayif, Tall Kaladjah, Kassar ve Tiltanah'ta büyük ölçüde kontrol sağlandı. Tam kontrol sağlama gayretleri ile mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri ise sürdürülüyor.

Rejim unsurlarına ait bir helikopter tarafından, Tall Nayif'de bulunan muhalif unsurlara yönelik varil bombalı hava saldırısı neticesinde 2 muhalif şehit oldu, 5 muhalif yaralandı.

DEAŞ tarafından, Aktarin'in güneydoğusundaki Ak Burhan bölgesinde bombalı araç saldırısı sonucu 2 muhalif şehit oldu, 21 muhalif yaralandı, 7 araç kullanılamaz duruma geldi. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 163 meskun mahalde, yaklaşık bin 300 kilometrekarede kontrol sağlandı. 

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 99 DEAŞ ve 18 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak PKK/PYD ve DEAŞ mensupları baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı. Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmedi ancak uçaklar ani çıkacak hedeflere yönelik "yerde bekler" şekilde görevlendirildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Susiyan'da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik hava harekatı sonucunda, 2 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilirken, bir araç ve bir bina imha edildi.

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri 10 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha etti. Harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 346 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi. 

Yorumlar

ihsan türk uçakları o helikopteri düşürmeli idi