DEAŞ kimyasal silah mı kullandı?

Suriye'nin Haliliye bölgesinde DEAŞ'ın attığı rokette kimyasal bulguya rastlanmadığı duyuruldu

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ kimyasal silah mı kullandı?

AFAD, Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin Haliliye bölgesine attığı rokette kimyasal bulgunun bulunmadığı açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın incelemesi sonucunda, Suriye'nin Haliliye bölgesinde DEAŞ'ın atttığı rokette kimyasal madde bulunmadığı belirlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon ülkelerinin Irak ve Suriye'de faaliyet göstren terör örgütü DEAŞ'e karşı yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda 96. güne girdi. Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin Haliliye bölgesinde düzenlediği roketli saldırı sonucu 22 muhalifin göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtilerinin gözlemlendiği duyurmuştu. Saldırının ardından açıklamada bulunan askeri kaynaklar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın yaptığı incelemenin ardından DEAŞ'ın attığı rokette kimyasal bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Saldırıda, terör örgütünün roket ve havan mermilerinin içini boşaltıp kovanların içine göz yaşartıcı bir madde eklediği tahmin ediliyor.

Fırat KalkanıHarekatı kapsamında, DEAŞ mensupları ile çıkan çatışmalarda 1 muhalifin şehit oldu. Ayrıca saldırıda 14 muhalifin yaralandığı duyuruldu. 

Yorumlar