DAEŞ Türk tankını vurdu, şehit ve yaralılar var

Fırat Kalkanı Harekatı kapsasmında Suriye'de olan TSK birliklerine IŞİD tarafından saldırı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ Türk tankını vurdu, şehit ve yaralılar var
Suriye'nin Rai bölgesinde, bir tanka Suriye'nin Rai bölgesinde, bir tanka DAEŞ teröristleri tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fırat Kalkanı kapsamında Suriye'de bulunan TSK birliklerine IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. 

Yaralı askerler helikopterle hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Öte yandan, yine Vukuf bölgesi ve civarında süren çatışmalarda, 2 ÖSO personeli hayatını kaybetti, 2 personel de yaralandı. Tahliye edilen yaralıların hastanede tedavilerine başlandı.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde yürütülen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği belirtildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, terör örgütü DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta "Fırat Kalkanı Harekatı" başlatılmıştı.

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" ile Birleşmiş Milletler'in terör örgütü DAEŞ'le mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürülüyor.

Yorumlar