Cerablus Halk Meclisi Başkanı: 'Cerablus özgürlüğüne kavuştu'

Cerablus Halk Meclisi Başkanı Avukat Mahmud Ali: "ÖSO'nun desteği sayesinde Cerablus yeniden özgürlüğüne kavuştu"

Google Haberlere Abone ol
Cerablus Halk Meclisi Başkanı: 'Cerablus özgürlüğüne kavuştu'
Cerablus Halk Meclisi Başkanı Avukat Mahmud Ali, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteği sayesinde Cerablus'un yeniden özgürlüğüne kavuştuğunu bildirdi.

Ali, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada,Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesinin DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ülkesinin özgürleşmesini bekleyen bölge halkının motivasyonunu artırdığını söyledi.

Cerablus'un, DAEŞ'in kontrolüne geçmesinden bu yana halkının büyük bir zorluk yaşadığını, çok sayıda insanın teröristlerce suçsuz yere infaz edildiğini savunan Ali, "ÖSO'nun desteği sayesinde Cerablus yeniden özgürlüğüne kavuştu. Ayrıca Türkiye'nin büyük yardımı oldu. Cerablus'a olan özlemimizi ve hasretimizi gideren Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, askerlere ve millete teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ mensuplarının ilçeden ayrılırken birçok yerleşim birimine zarar verdiğini ve ihtiyaç kaynaklarını kullanılamaz hale getirdiğini vurgulayan Ali, Türkiye'nin de yardımıyla kısa sürede yaralarını sarıp ülkelerine dönmek istediklerini dile getirdi.

Operasyonun ardından Cerablus'a dönüşlerin başladığı bilgisini veren Ali, "Cerablus’ta vatandaşlar Özgür Suriye Ordusu'nun askerlerini sevinç gözyaşlarıyla karşıladı'' dedi.

Yorumlar