Cerablus'a söz verilen elektrik verildi

Fırat Kalkanı Harekatı sonrası Cerablus'ta hayat normale dönmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Cerablus'a söz verilen elektrik verildi
Fırat Kalkanı Harekâtı  ile terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus normal hayata dönüyor. Gaziantep'ten Cerablus'a döşenen hatlar sayesinde Cerablus bayrama elektrik ile girdi. Cerablus'ta bayram ve elektrik sevinci birlikte yaşandı.

Gaziantep'ten Cerablus'a çekilen hat ile ilçe merkezindeki mahalle ve sokaklara 10 Eylül Cumartesi gününden itibaren kademeli olarak elektrik veriliyor.



Elektrik hattının 2.5 kilometrelik bölümü Cerablus’a taşındı. Kalan bölümü ise Türkiye içinde. Karkamış Dağıtım Merkezi’nden yüksek gerilim hattıyla alınan 31,5 kilovoltluk enerji, indirici güç trafolarıyla 20 kilovolt seviyesine düşürüldü. Daha sonra bu enerji yaklaşık 3 kilometre yer altı yüksek gerilim (YG) kablosuyla Cerablus'a verildi.

CERABLUS SU VE ELEKTRİK İLE BAYRAMA GİRDİ

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışma ile Cerablus'taki dört su kuyusu 8 Eylül'de aktif hale getirilmiş ve içilebilir su ilçe şebekesine aktarılmıştı.

Yorumlar

kaan Bu elektirik parasinida türk vatandaşı ödeyecek değilmi niçin bu konudan bahsetmiyorsunuz nede olsa hepsini ödüyoruz birazda irak tarafına ceksinler