Bakan uyardı: Çekilmezlerse vururuz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG'nin Münbiç'ten çekilmemesi durumunda vuracağımızı daha önce de söyledik" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan uyardı: Çekilmezlerse vururuz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"El Bab'dan sonra Menbic'e doğru gideceğiz. Münbiç operasyonumuz henüz başlamadı. Taciz ateşleri olabilir. ABD birliklerinin bölgede olduğunu biliyoruz. ABD'den talebimiz YPG'nin bir an önce Münbiç'i terk etmesi"

YPG ÇEKİLMEZSE VURURUZ

YPG buradan çekilmezse biz YPG'yi vuracağımızı daha önce de söyledik. Özel kuvvetler olarak sadece ABD, Türkiye değil havadan nasıl destek vereceğimizi görüşüyoruz. CIA'nın ve Dunford'un Türkiye'ye gelmesinin sebebi buydu. Zamanında Obama'yı yanlış yönlendiren askerlerin bugün Trump'ı da yanlış yönlendirmesini istemiyoruz. Bizim düşüncemiz nettir. ABD ile bu düşüncelerimizi her fırsatta paylaştık. Taviz vermemiz söz konusu değil. Amaç buranın gerçek sahiplerine iletilmesi.

RUSYA VE PYD İLE İLGİLİ İDDİALAR

Burada biliyorsunuz çok değişik haberler var. Spekülasyonlar var. Bunlar doğru değil. Şu anda rejim güçleri doğuya doğru yöneldi. Rejim güçleri ile muhalefetin karşı karşıya gelmemesi için bir anlaşma sağlandı. Amaç çatışmaların engellenmesi ve DEAŞ'a karşı mücadelenin daha etkin olması. Tüm bunların önlenmesinin tek yolu bizim başlattığımız ateşkesin (ılımlı muhalefet ve rejim arasındaki) ilerlemesi. Siyasi sonuç elde ederek ülke genelinde ateşkes sağlarsak bu riskler ortadan kalkar. Bu durumda Suriye'nin geleceği için iyi olmaz. Buradaki kaos devam ederse bundan en çok terör örgütleri fayda görür.

ABD YPG'Yİ MÜTTEFİK SEÇERSE O BAŞKA

Burası ABD'nin toprakları değil, biz ABD askerleriyle niye karşı karşıya gelelim? Eğer ABD YPG'yi müttefik olarak seçerse o başka. Öyle bir anlaşma olmadığını biliyoruz"

Yorumlar