Anlaştılar: ABD Suriye'den çekiliyor, Fransa giriyor

ABD ile Fransa'nın Suriye konusunda anlaştığı ortaya çıktı. ABD Suriye'deki askerlerini geri çekme kararı aldı. Onun yerine Fransa giriyor. Fransa'nın kararını bu akşam Macron açıkladı. Macron, Suriye'ye girme kararını açıkladığı konuşmasında, Türkiye ile PYD-PKK arasında arabulucu olacaklarını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Anlaştılar: ABD Suriye'den çekiliyor, Fransa giriyor

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyinde dengeler değişiyor. ABD yönetimi bölgeden çekilme kararı aldığını duyurdu. Açıklamanın hemen ardından Fransa'dan da bir açıklama geldi. Fransa'dan yapılan açıklamada, ABD ile anlaşma sağlandığı, Suriye'ye girileceği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "YPG dahil Kürt yetkililere Suriye'nin kuzeyinde istikarar sağlanması için destek sözü verdik. SDG ve Türkiye arasında arabulucu olabiliriz" diye konuştu.

Macron, "Fransa, ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek" açıklamasında bulundu.

ABD BAŞKANI: YAKINDA ÇEKİLECEĞİZ

ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'den çok yakında çıkacağız. (Bölgedeki) Diğer insanlar artık onunla ilgilensinler. 'Halifelik' diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz. (DEAŞ'ın elinden) Hepsini geri alacağız." dedi.

Ohio eyaletinde düzenlenen bir mitinge katılan ABD Başkanı Trump, Suriye konusunda önemli mesajlar verdi.

Ekonomi ile ilgili konuşmasının bir yerinde sözü ABD'nin Suriye'deki harcamalarına getiren Trump, "Suriye'den çok yakında çıkacağız. Çok yakında. (Bölgedeki) Diğer insanlar artık onunla ilgilensinler. 'Halifelik' diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz. (DEAŞ'ın elinden) Hepsini geri alacağız." değerlendirmesini yaptı.

ABD ordusunun DEAŞ karşısındaki başarısını öven Trump, bununla birlikte DEAŞ'a karşı mücadelede sona geldikleri yorumunu yaptı.

Yorumlar