ABD Suriye saldırısı öncesi Türkiye'yi bilgilendirdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD'nin Suriye'ye yönelik füzeli saldırısından önce Türkiye'ye bilgi verdiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
ABD Suriye saldırısı öncesi Türkiye'yi bilgilendirdi

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

ABD'nin Fransa ve İngiltere'nin de desteğini alarak Suriye'de düzenlediği saldırıyla ilgili Türkiye'ye önceden bilgi verdiği açıklandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin Türkiye'ye gerekli bilgilendirmeyi yaptığını, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Amerikalı mevkidaşıyla görüştüğünü söyledi.

SURİYE'Yİ BU REJİMDEN KURTARMALIYIZ

Öte yandan saldırı sonrasında bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye rejimine operasyonu hakkında, "Kimyasal silah kullanan rejime yönelik bir operasyondur. Bugüne kadar çoktan müdahale edilmesi gerekiyordu." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Siyasi sürece geçmemiz lazım. Suriye'yi bu rejimden kurtarmamız gerekiyor."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAY İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Theresa May arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. 

İngiltere Başbakanı May’in Suriye rejimine karşı düzenledikleri operasyon hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye’nin kimyasal silahların kullanımını öteden beri net bir şekilde kınadığına dikkati çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin gerek kimyasal gerek konvansiyonel silahlarla gerçekleştirdiği zulmün sona erdirilmesi ve Suriye halkının kalıcı barış ve huzuru için tek yolun siyasi çözüm olduğunu belirtti. 

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede gerilimin daha fazla tırmandırılmamasının önemini de vurguladığı kaydedildi.

Yorumlar