ABD, bir şehri daha dünya yüzeyinden sildi

Rusya, ABD'nin terör örgütü PKK/YPG ile operasyon başlattığı Suriye'nin Rakka kentinin yerle bir olduğunu, ölen sivillerin üstlerinin örtülmesi için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
ABD, bir şehri daha dünya yüzeyinden sildi

Rusya Savunma Bakanlığı: Rakka, ABD operasyonlarında yerle bir edildi. Ölen sivillerin üstlerinin örtülmesi için apar topar yardım girişimleri başlatıldı.

ABD'nin desteği ile çatısını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Rakka kentini bir diğer terör örgütü DEAŞ'tan geri alması sürecinde yaşananlar tartışılmaya devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ile SDG'yi ağır şekilde suçladı. Rus Sputnik ajansındaki habere göre Rusya Savunma Bakanlığı, Rakka'nın geri alınma sürecini 1945'te ABD ve İngiltere'nin bombardımanlarında yerle bir olan Almanya'nın Dresden kenti ile karşılaştırdı.

Rus Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD liderliğindeki koalisyonun hava saldırıları nedeniyle Rakka'da binlerce sivilin öldüğünü ve aniden gelişen yardım etme isteği ile bunun izlerinin saklanmaya çalışıldığını söyledi. Rakka'da 2 bine yakın sivilin öldüğü düşünülüyor.

Yorumlar