ABD askerlerinin teselli ziyaretinin detayları belli oldu

Karaçok dağındaki TV verici istasyonlarını yerlebir eden bombardıman sonrası bir grup ABD askeri, yanlarına Suriye PKK’sından isimleri alarak olay mahallinde incelemede bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
ABD askerlerinin teselli ziyaretinin detayları belli oldu

TV verici istasyonlarını yerlebir eden bombardıman sonrası bir grup ABD askeri, yanlarına Suriye PKK’sından isimleri alarak olay mahallinde incelemede bulunmuştu.

Pentagon’a bağlı subaylarla aynı karede olan kişilerin 1990 yılında terör örgütüne katılan PKK/PYD Suriye yapılanmasının sözde silahlı kanat sorumlusu ‘Şahin Cilo’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile sözde YPG Üçlü Yürütme Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü ‘Redur Halil’ kod adlı terörist olduğu öğrenildi. Terörist Ferhat Abdi Şahin, 1996’da Hakkâri Şemdinli’de, 1997-2003 yılları arasında Avrupa’da, 2003-2004 yıllarında ise Mahmur’da bulundu. 2005’te sözde Yürütme Kurulu Üyesi olan Şahin, 2009-2012 yıllarında HPG sözde ‘özel kuvvetler sorumluluğu’nu üstlendi. 2012 yılından itibaren Suriye’de faaliyet gösteren Şahin, halen terör örgütünün silahlı kanat sorumluğunu yürütüyor.

Azılı terörist, Türkiye’nin arananlar listesinde ‘kırmızı’ kategoride bulunuyor.

Yorumlar

kerim pkk nın abd malı olduğu açık değilmi türkiyye abd ile savaşıyor esasında vurun gitsin dinlemeyin